Къде да окачите картина в хола: 7 идеи

Избягайте от стандартното

538

Над дивана

10 неща, които да закачим на стената освен рамки или картиниПридайте различен вид на стаята

Най-популярното решение е да окачите картина над дивана. Това е чудесен начин да подчертаете зоната за сядане в пространството кухня-хол, без да използвате допълнителни прегради. Когато избирате платно, помислете за размера на мебелите: картината не трябва да излиза извън границите на дивана. Също така е важно цветовата схема на работата да се комбинира с нюанса на тапицерията и декоративните възглавници.

 

3 грешки, които хората правят когато закачат картинаПревърнете произведението във фокусна точна

В декоративна рамка

Класически елементи като корнизи продължават да се използват в дизайна на модерни апартаменти и къщи. Тънките дъски по стените не само ще добавят елегантност към атмосферата, но и ще подчертаят картините, превръщайки изкуството в неразделна част от интериора.

 

Вместо телевизор

В ерата на интернет и стрийминг услугите популярността на телевизията постепенно намалява. Почетно място срещу дивана може да заеме изкуството. Изберете едно голямо платно или създайте цяла композиция от картини, фотографии и плакати. Рамките се поставят най-добре на различни височини, така че холът да не изглежда като музей.

 

В ниша

Високите шкафове са чудесно решение, когато трябва да съхранявате много неща на малка площ. На рафтовете можете да поставите не само книги, но и чинии, предмети за декор, лампи и, разбира се, картини. Можете също да отделите отделна ниша за най-ценния експонат в колекцията.

 

Над камината

Мястото над камината най-често се отделя за огледала и картини. В същото време картините не е задължително да бъдат окачени на стената, те могат да бъдат поставени върху полицата на камината, съчетавайки се с други предмети на изкуството и семейни снимки.

 

Близо до прозореца

За да покажете произведение на изкуството, имате нужда от добро осветление. По-добре е да окачите снимките по такъв начин, че светлината от прозореца да пада върху тях. Въпреки това, особено ценните експонати трябва да бъдат защитени от пряка слънчева светлина.

 

На пода

Съвременните дизайнери все повече избират да не окачват картини на стената. Поставените на пода платна създават по-спокойна атмосфера, подобна на тази, която цари в ателието на художника.

 

Как да изберете картини за вашия домТе определят стила ви
Сподели: