Как да комбинирате кухнята с хола: 6 полезни съвета

Те работят безпроблемно 

1762

Комбинираната кухня-хол е практично решение, което стана популярно през последните години. Въпреки това, за да създадете хармонично пространство за отдих, не е достатъчно само да разрушите стена. Вижте няколко идеи за комбинацията, които може да ви вдъхновят:

Подови настилки 


Един от най-лесните начини за визуално комбиниране на кухнята с хола е да използвате една и съща подова настилка. Стая, в която подовете са изцяло декорирани с паркет или плочки, ще изглежда по-голяма. Освен това ще ви спести от ненужни прагове и фуги.

Системи за съхранение 

Друг вариант е да използвате идентичен дизайн на мебелите. Например, можете да направите библиотека, която се вписва безпроблемно в кухненските шкафове, или килер за палта, последван от зона за телевизор и рафтове за подправки.

Вътрешен прозорец 

Интериорният прозорец е чудесно решение за тези, които обичат да готвят. Създава визуална връзка между кухнята и хола и в същото време спира разпространението на миризма на ястия в целия апартамент.

Цвят


С правилния подход цветът може да бъде чудесен инструмент за зониране. За да комбинирате пространството на кухнята-хол, например, можете да боядисате фасадите на шкафовете в съответствие с дивана или стойката за телевизор или да направите ярка лента на стената, простираща се от работната зона на кухнята до всекидневната.

Кухненски остров 

Островът в кухнята-хол най-често играе ролята на връзка и се превръща в истинското сърце на къщата: тук се провеждат семейни закуски, приятелски събирания, а вечерта е място за сладки приказки.

Двойни врати 

Двойните врати са истинско спасение, ако е невъзможно да се разруши преградата между кухнята и хола. Също така, това решение ви позволява да разделите зони, ако е необходимо.

Сподели: