3 грешки, които хората правят когато закачат картина

Превърнете произведението във фокусна точна

1871

Картината е нещо, което купувате със сърцето си. Изборът на такава може да е любов от пръв поглед и я взиимаме, без да мислим дали ще съвпадне с нашите стари плакати. А съчетанието и правилното поставяне е важно за цялостния вид на стаята.

Вижте 3 често срещани грешки при закачане на картините.

1. Не спазвате размера

Малкият акварел ще изглежда абсурдно на голяма бяла стена, но не означава, че не може да го сложите. Създайте галерия с няколко малки картини или съчетайте с подобни като закачите на място, където има и други произведения. Играйте с мащабите, но така, че елементи да се допълват.

2. Избор на грешна рамка

Първото условие при избора на рамка е произведението. Търсете такава, която няма да доминира и да засенчи картината. Ако искате галерия, но без да се натрапва, изберете различни по размер рамки. Ако търсите раздвижен интериор и по еклектично излъчване, съчетайте различни по стил рамки.

3. Закачате твърде високо или твърде ниско

Картината допълва стаята най-добре, когато се гледа на нивото на очите, и макар че е трудно да съобразите с височината на всеки член на семейството, приемете средно положение. В трапезарията и хола, когато сте седнали по-често, произведенията трябва да седят малко по-ниско. Ако не сте съвсем сигурни къде да го поставите, защо не изрежете лист хартия (със същия размер като произведението) и го залепете на стената, за да прецените дали това е търсената височина. 

Сподели: