Как да изберете картини за вашия дом

Как да изберете картини за вашия дом

Произведение на изкуството, закачено на стената, има способността веднага да промени една стая, да добави характер към пространството и да освежи интериора. Но закачането на една картина не е проста задача. Преди да сложите просто нещо, вижте няколко съвета, които ще ви помогнат да изберете най – доброто за вашия дом.

1. Изберете произведения на изкуството, които говорят за вас

Макар че е важно да следвате цялостната естетика на вашия дом, не избирайте произведения на изкуството единствено въз основа на това да се впишат в останалата част от интериора.

Когато инвестирате в произведение на изкуството, първо се уверете, че сте свързани с него. Запитайте се: Какво означава то за мен? Говори ли за мен, за моето семейство? Отразява ли стила ми?

Наличието на връзка с едно произведение ще гарантира неговото място сред любимите ви лични предмети и мебели, без значение къде живеете.

2. Купувайте от сигурен източник

Реално картина може да купите от десетки места. Галериите ще ви предложат безкраен избор, но за съжаление, не всеки може да си позволи да инвестира голяма сума. Другият вариант е да потърсите онлайн. Например в сайта 1001 Картини® ще намерите разнообразни по стил и сюжет картини, фотографии и пана за стена, изработени от висококачествени материали. Основната философия на сайта е да предлага подбрана колекция от изображения; те да бъдат на атрактивни цени, за да бъде изкуството достъпно за всеки дом в България и не на последно място – залагат на качествени и проверени материали. Освен това, поръчвайки от 1001 Картини®, имате безплатна доставка и ще може да проверите дали поръчаната от вас картина отговаря на очакванията ви, преди да платите.

3. Търсете уникални произведения

Един от начините да направите дома си изключителен и да инвестирате в авторски произведения. А точно такива са картините на млади художници. От началото на 2018г., галерията на 1001 Картини® предлага в отделна категория и картини-оригинали на избрани български автори. Така на достъпна цена може да сдобиете с картина, която с годините ще става все по – ценна и по – ценна.

4. Подчертайте произведенията

Когато купувате картини, не търсете такива, които да се сливат с интериора, а да изпъкнат. Това може да стане чрез цвета на стената, чрез красива рамка, необичайна форма на произведението.

Поръчвайки картина от 1001 Картини®, имате възможност да изберете различни варианти за рамка или да оформите харесваното от вас произведение като пано на няколко части, според големината, която избирате.

Помислете и за творби, които ще добавят енергия към пространствата; търсете ярки абстрактни парчета; закачете картина с елемент, вдъхновен от природата. Ако стаята е бяла, изберете  цветни платна, които ще създадат фокусна точка.

При оформяне на пространство е важно да се вземат предвид слоевете и пропорциите на стаята. Мащабни произведения на изкуството не трябва да ви плашат, когато стаята е по - малка, често мащабът се превръща в позитив.

5. Заложете на интересни места за закачане на картините

Ако имате ограничено пространство на стената, потърсете алтернативни области, където биха могли да поставите произведенията на изкуството.

Картина на рафта, шкафа или подпряна на стената, създават ефектна визия и визуален интерес. Слагането на няколко платна (от две до три) в различни размери може да изглежда еклектично, но ако са правилно съчетани, ще се превърнат в изключителна част от стаята.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...