6 неща, които да махнете от всекидневната стая веднага

И които няма да ви липсват  

14984

Предлагаме ви един експеримент. Влезте във вашия хол, затворете очи и го визуализирайте. Какво виждате? Успокояващо пространство, което подхранва вашата дизайнерска душа? Или претрупана стая, която по –скоро ви докарва стрес? Ако е второто, значи е време да поразчистите и да подредите. Вижте как като елиминирате шест неща от хола си, не само няма да ви липсват, но и ще направят пространството по – леко и свежо.

Видимите кабели

Почти не ги забелязваме, но за човек, който влиза за пръв път в стаята, определено се набиват на очи. В момента на пазара се предлагат множество решения, с които ще съберете лесно кабелите и ще освободите доста място по пода и мебелите. А визията на стаята значително ще се промени.

Възглавници или декоративни принадлежности

Всекидневните ни са магнит за декоративни елементи, за които нямаме друго място. Много хора привлечени от външния им вид купуват и трупат какви ли не възглавници, аксесоари, сувенири. И ако сами по себе си те са красиви и привлекателни, когато се натрупат върху секцията или на масичката за кафе, изглеждат доста нелепо и създават илюзия за претрупаност.

Решението е само едно – махнете ги и оставете само няколко.

Хаосът върху масичката за кафе

Какво има на вашата масичка за кафе? Списания, книги, купа с плодове, ваза, лампа….или от всичко по малко. Масичката за кафе сама по себе си е красив декоративен елемент и може да създаде много уют в стаята, но само ако декорирана семпло. Всичко, което идва в повече създава чувство за хаос, колкото и подредено да е цялото помещение.

Неудобни мебели

Ако имате диван в стаята, който е красив, но неудобен, тогава защо го държите? Колкото и дизайнерска да е една мебел, основното й предназначение е да бъде комфортна. Ще видите как от перспективата на удобния диван и стаята ви ще изглежда по – уютна.

Празните и скучни ъгли

Всекидневната обикновено е сърцето на вашия дом, затова е важно да обърнете внимание на ъглите на тази стая, които в зависимост от размера, оформлението и конфигурацията могат да бъдат фокусна точка или едва забележимо място. Оформете ги така, че да не остават празни и скучни, защото могат да разчупят пространството.

Лошо осветление

Това е правило, което се отнася за всички стаи. Осветлението променя цялостната визия на стаята, но следвайте правилото да не разчитате само на едно тяло, а на комбинация от висящи, спотове и лампа за пода. По – различен и ексцентричен полюлей може да придаде различен вид и да определи стила на помещението. 

Сподели: