Идеи за аранжиране на хола

Създайте комфортна и гостоприемна среда като вземете максимума от вашето прос...

418

От място за почивка до стая за семейни игри, от сборна точка за приятелски събирания до безкрайни киновечери, дневната е социален център в повечето домове. Правилното аранжиране на мебелите в стаята е важно условие, за да бъде стаята приветлива, удобна за обитателите си и гостоприемна. Колкото хубави и качествени мебели да имате, колкото и невероятни да са тапетите и аксесоарите, ако мебелите са оформени без мисъл и липсва аранжировка, стаята няма как да бъде удобна и комфортна.

Всекидневните с най-добра гледкаХубавата гледка е въпрос на престиж

Как да подредите хола зависи най – вече от вас и начина ви на живот. за едни е важно телевизорът да бъде фокусна точка, за други – камина, за трети – гледката.

Вижте няколко идеи за оформление на стаята и как да създадете комфортни зони.

Kласика и лукс във всекидневната Една максима за писането и изкуството гласи: „трябва да ги познаваш добре преди да ги владееш“. Нещо, което се отнася и до интериорния дизайн и особено важно когато говорим за смесване ...

Гъвкаво разположение на дневната

 

Как да подредите мебелите във всекидневната зависи от вас и вашите налични мебели. Повечето от нас разполагат с диван и още един или два стола, които може да позиционираме и местим толкова често, колкото искаме. Когато изпробвате новите оформления за дневната, уверете се, че имате достатъчно място между мебелите, така че обитателите да могат да преминават свободно. Не забравяйте и за масичката, тя трябва да е така разположена, че да може да сложите чаша на ръка разстояние.

Фокусна точка

Най-основното и функционално разпределение на мебелите в хола е диванът да се постави като фокусна точка към всички останали части на стаята и те да гледат в една и съща посока. Това позволява на всеки да има удобен поглед към телевизора или камината. Ако предпочитате да се забавлявате, оформете разговорен кръг, сложете допълнителни табуретки или пуфове.

Оформление на малка стая с няколко врати

За пространства с множество врати, начертайте въображаема линия, която се простира през помещението от врата до врата, създавайки права пътека между различните мебели. Тази динамична подредба на мебелите запазва усещането за фокус, но също така насочва посоката на посетителите през стаята, което също е от ключово значение за мебелите в малката всекидневна. Блокирането на ъглите в стаята може да бъде полезно, ако има детски играчки или хоби принадлежности, които искате да скриете.

Оформление при диван с няколко секции

Когато секционният диван е основното място за сядане, може да се изкушите да го позиционирате в ъгъла на стаята. Това може да създаде обаче усещане за клаустрофобия. Вместо това, издърпайте го от стената, за да може светлината и въздухът да циркулират около него. Отзад може да сложите подова лампа или тънка конзолна маса.

Симетрична аранжировка в хола

Традиционна и популярна идея за оформление на хола е лице в лице. Два дивана (или диван и два фотьойла) седят един срещу друг, с фокусна точка в единия край. Позиционирането им по този начин улеснява комуникацията и е вариант, ако използвате стаята като  домашен офис -  работите на лаптоп или четете.

10 идеи за модерен дизайн на всекидневнатаС няколко прости стъпки холът ще има нов облик
Сподели: