15 начина да разположите мебелите в хола

Оформете стаята според личните предпочитания и начин на живот  

602

Холът обикновено е най-използваната част от дома, така че той трябва да бъде многофункционален и да отразява вас и начина ви на живот. Разположението на мебелите и формата на хола реално диктуват как ще се използва пространството. Това означава да  повлияе на потока на разговора, да бъде по – гъвкаво, ако обичате да се забавлявате, да създадете най – удобният ъгъл за гледане на телевизия или просто да се наслаждавате на времето със семейството.

Идеи за оформление на всекидневнатаАранжирайте мебелите по правилния начин  

От HomesToLove ни предлагат идеи за различни разположения и оформления на стаята, в зависимост от това, дали давате приоритет на разговорите, забавлението, телевизията или искате да комбинирате и трите.

Фокус върху комуникацията

Идеи за оформление на подпокривното пространство Не пренебрегвайте това място 

Ако вашата всекидневна е място за връзка и разговори, най – вероятно за вас е важно да имате най – удобния начин на комуникация. Разположете дивани и фотьойли един срещу друг. Масичка за кафе, разположена в центъра ще действа като естествен разделител на стаята, но и ще осигури място за напитки и снаксове.

Киновечери

Обикновено дневната е мястото, в което имаме голям телевизор, за да се наслаждаваме на любим филм, на спортния канал или на някое забавно шоу. За щастие вече телевизорите са красиви, с фини линии и детайли и това ги прави страхотен аксесоар за стаята. Разположете го централно и съсредоточете дивана и другите места за сядане пред него. в зависимост от големината му обаче съобразете разстоянието едни от други, за да постигнете максимален комфорт.

Един универсален начин да определите това е да измерите разстоянието от телевизора до дивана в метри. Полученото число се умножава по 25. Така ще видите най – подходящия размер на уреда в инчове.

Отворено пространство с място за хранене

Дневните и трапезариите с отворен план могат да бъдат сложни за оформление. Ако искате да разделите тези две пространства, но да запазите чувството за връзка, сложете креслата в близост до масата за хранене. Така те създават връзка между двете зони и приканват хората да се преместят от масата за хранене след вечеря. Килимът е чудесен за зониране на отделни помещения в отворено жилище.

L-форма на стаята с маса за хранене

Долната схема е идеална за големи и дълги дневни с отворен план. Кушетката, разположена с гръб към масата за хранене, създава ясна граница, а креслото, разположено в ъгъла, гледащо към масата за хранене, създава връзка.

Квадратна стая в отворен план с маса

Подредбата тук работи добре за малки дневни и пространства, които са с квадратна форма. Подредете нещата плътно и симетрично, но оставете достатъчно място за удобно преминаване между мебелите.

Кои са най – популярните оформления за кухнятаСпоред размера на стаята и вашите предпочитания
Сподели: