Хитри начини за визуално подравняване на стени без сложни и скъпи ремонти

Скрийте несъвършенствата

7530

Почти няма дом, в който стените да са идеално гладки. И именно това несъвършенство ни спира да сложим някаква картина или да подредим по определен начин. Но за щастие няма нужда да започвате ремонт, за да изравните стените. Само с няколко лесни проекта ще решите проблема и ще направите интериора уютен и стилен.

9 идеи за белите стени у домаПространството с бели стени изглежда твърде скучно

1. Тухла и бетон

Апартаментът, който крие изненади в стените сиНай-уникалната част от жилището е терасата

Ако под тапета има тухла, покажете я. Така ще придадете на стаята лофт стил и ще превърнете стената във фокусна точка. Маркирайте дефекти върху тухлите като стружки и дупки с боя. Ако не сте намерили естетическа основа под тапета, направете я сами, като използвате декоративни тухли.

2. Необработено дърво

Дървена стена е друга стилна опция, която ще придаде неповторим уют и чар. Дървените панели се налагат все повече в модерния интериор и няма да сбъркате ако заложите на тях.

3. Мазилка или шпакловка

Дори оголената стена може да изглежда оригинална и стилна. Довършителните материали ще ви помогнат да създадете декоративни шарки и визуално да скриете несъвършенствата.

Може да изберете измежду гипсова или мраморна шпакловка, да придадете ефект на тюл, на смачкана хартия.

4. Течен тапет

Това е малко по-скъп, но ефективен начин за покриване на стените без предварително изравняване с мазилка или шпакловка. Течният тапет създава равномерен, копринен завършек.

5. Ламинат

Това е опция за просторни стаи, тъй като в малките стаи ще „изяде“ скъпоценни сантиметри. Можете да използвате обикновен гипсокартон и след това боя или тапет. Съобразете дебелината и вида на дъските,  както и цвета, за да отговаря на стила и размера на помещението.

6. Старо дърво или дъски

Използвайте стари дъски, подобни на ламиниран паркет. Украсете едната стена със състарено дърво или придайте ретро стил с избеляла боя.

7. Дървена ламперия

Дървената подплата е вечна класика. Но забравете за кафеникавите лакирани стени. Днес може да изберете измежду модерни пастелните цветове, комбинацията от графит, сиво и бяло в комбинация с ярки акценти. Дълбоките нюанси на бордо, зелено и синьо са подходящи за любителите на тъмния интериор.

8. Дървен панел

Панелът незабавно трансформира интериора. Достатъчно е просто да го закачите на избраната стена, като картина. Така зонирате пространството и може да го използвате като табла или декоративен акцент.

9 растения, които ще чистят вместо васКрасиви помощници в чистенето
Сподели: