Как да планирате тясна всекидневна стая

Съвети за дизайн и примери от реалния живот  

2486

Имате ли дълъг и тесен "хол"? Не бързайте да изпадате в паника - трудно е да планирате правилно стая от този тип, но все пак е възможно.

Основното е разумно да използвате всеки наличен сантиметър и да приближите визуалните пропорции на стаята възможно най-близо до квадрат.

За да разширите визуално дълга тясна стая, е достатъчно да следвате няколко основни препоръки. На първо място, трябва да боядисате пода, тавана и дългите стени в светли цветове, като по този начин разтваряте границите на стаята. Но за къси стени, които са възможно най-отдалечени една от друга, по-добре е да изберете тъмни нюанси, като по този начин визуално приближавате страните на стаята една до друга.

Дневната традиционно се счита за място за отдих, събиране на цялото семейство и приемане на гости и затова най-често за нея се дава най-просторната стая в къщата. Ако единствената възможна опция за всекидневна е тясна стая, може да е доста трудно да я планирате правилно - особено когато става въпрос за голямо семейство.

Планирайки оформлението на хола, първо трябва да се съсредоточите върху неговите размери. Ако стаята е тясна, но доста дълга, най-разумният вариант би бил да се зонира, разделяйки я на няколко мини-стаи: можете да отделите допълнително пространство за трапезария, кабинет или игрална зона за деца.

Ако холът е не само тесен, но и малък, трябва да помислите как по принцип да поставите всичко необходимо в него. Тук многофункционалните и компактни мебели ще ви помогнат.

В особено "трудни" случаи можете да замените дивана в полза на меките удобни фотьойли и малка масичка за кафе. Най-добре е да организирате съхранение в ниши и ако това не е възможно, тогава използвайте светли рафтове или малка конзола. Последното може да бъде и основа за телевизора.

Сподели: