Хитри идеи за бюджетни промени

Ако ви предстои ремонт

531

Ако ви се иска да направите някаква промяна у дома преди настъпването на по – студеното време, не сте сами. Но ако разполагате с ограничен бюджет, задачата става малко по – трудна. Но не и невъзможна. Защото и с малко средства лесно може да промените дома си да внесете свежо усещане.

Ето няколко идеи от Apartment Therapy, взети от реално домове.

1. Подчертайте къта за хранене

Дори да разполага с място само за един бар стол и да има няколко плаващи рафта и шкафа, подовата настилка с черни и бели плочки (ще има същия ефект и с винил), създава оптична илюзия за разделяне на пространството и придава стил.

2. На пода

Кой казва, че винаги трябва да седим на диван или стол. Защото ако разполагате с няколко меки възглавници, лесно ще направите уютен кът за четене или почивка на земята.

3. Имате усещане за теснота? Заложете на нещо ярко

Когато имате само място за малко бюро, извлечете максимума от него с ярки елементи. Като това пано, което придава дълбочина и драматизъм към пространството, а вертикалните черти дават усещане за повече простор.

4. Отразете

Вместо картина закачете стилно огледало. То ще увеличи визуално стаята и ще я направи по – светла и отворена. В банята пък подобно решение ще внесе стил и ще придаде дълбочина.

 5. Без обувки по пода

За тези, които имат повече обувки, отколкото биха искали да признаят, подобен организатор ще бъде от голяма полза. Така не само ще въведете ред, но и ще имате видимост към всички обувки.

6. Няма диван? Няма проблем

Ако нямате място за подходящ диван в малкото жилище, малък бюфет и модерен стол са повече от достатъчни за стилната и функционална стая. Добавете декорация като кожа, възглавница, вдъхновена и много зеленина.

7. Тясна маса

Тясната маса е повече от универсална. Тя заема много малко пространство и може да се побере в най-малките стаи с лекота. Можете да изберете да поставите един в хола, коридора, кухнята или дори банята.

За още идеи - следвайте ни в Instagram

Сподели: