Eто как малкият хол може да бъде по – функционален

4 лесни стъпки 

1100

Да живееш в малко жилище не е лесно. Освен ограничено или никакво място за съхранение, често сте поставени пред трудната задача да подредите мебелите в дневна, която е също е с ограничени квадратни метри.

Ако планирате правилно обаче, няма да имате проблем и ще се радвате са комфортен и уютен хол.

Ето какво съветват експертите:

1. Преосмислете масата за кафе

В малките жилища е важно да се създаде многофункционална всекидневна. Тъй като често малкия градски апартамент няма традиционна трапезария, погледнете към масичката за кафе. Изберете малко по – висок модел, за да бъде достатъчно удобна да вечеряте.

2. Започнете с основите

Използвайте стенни стелажи за вертикално съхранение.

Запълнете пространството с голяма секция, за да запълните стаята (всъщност ще направи стаята да се усеща по-голяма!).

Боядисайте стените в светли и ярки цветове и използвайте огледала, за да създадете илюзията за по-голямо пространство.

Опитайте неутрална и / или монохромна цветова палитра за стените и по-големите мебели, а след това добавете цвят и текстура с по-малките детайли като възглавници, одеяла и завеси.

Купете кошници! В малко пространство всичко е на открито. Използвайте стилни кошници за съхранение, за да прикриете неатрактивно изглеждащите неща.

3. Обърнете внимание на оформлението

Един малък, но ефективен трик, е да поставите две високи етажерки от двете страни на хола - това ще ви даде много място за съхранение и ще придаде визуално височина.

4. Направете го многофункционално

 

Когато е възможно, използвайте мебели, които могат да обслужват множество цели. Например, гледайте на пуфа и табуретките не само като място за сядане, но и декорация, която може да бъде прибрана под масата. Вместо седящи лампи, изберете такива за стена. Бъдете дръзки и боядисайте стаята с тъмни тавани и корнизи. Ако имате огледала, разположете ги вертикално. Закачете завесите близо до тавана, а не над рамката на прозореца.

За още идеи - следвайте ни в Instagram

 

Сподели: