7 начина да аранжирате мебелите, ако имате телевизор

Изберете този, който пасва на стила и формата у дома  

673

Телевизор в дневната. Колкото и да е странно, но все повече хора предпочитат да нямат подобен уред у дома си. За много от нас това звучи едва ли не абсурдно, но според привържениците на този стил на живот, днес таблетите и лаптопа заместват всяко ТВ устройство.

7 начина да декорирате зоната около телевизораКак бихте могли да промените влиянието, което ТВ оказва върху атмосферата в стаята

Но да се върнем на традиционалистите. Ако доскоро се мъчехме да скрием грозната огромна кутия и измисляхме какви ли не паравани и шкафове за нея, днес, благодарение на новите технологии и дизайн, той като че се превръща в произведение на изкуството. Тънките и изящни модели, леки рамки (а понякога и без) са като картина до стената и нямаме нищо против да подчертаем присъствието му в стаята.

Как обаче да аранжираме стаята така, че да имаме максимално добра видимост към телевизора, но и да се радваме на достатъчно добра възможност за комуникация. Вижте няколко идеи за всекидневната.

Идеи за гипсови рамки за телевизораНетрадиционни, но много идейни предложения  

Диван директно отпред

Малкото жилище обикновено не дава огромен избор, затова класическата схема е да заложите на диван пред телевизора. В този минималистичен апартамент, телевизионният шкаф е и място за вещи, а декоративните рафтове са красиво аранжирани наоколо.

Диван със страничен стол

В тази дневна дизайнерът използва оформлението на телевизора отпред и от средата, но ако имате по – голямо семейство или повече гости, има добавено и кресло. Ако предпочитате разгорите, само завъртете към масата.

По диагонал

Ако искате да отнемете фокуса от телевизора в хола, го позиционирайте на диагонал в единия ъгъл. Телевизорът е удобен за гледане, но не се натрапва на окото.

Балансирано, с място за сядане от двете страни

В този хол дизайнерът залага на диван и няколко стари стола от двете страни, които образуват комфортен кът за разговори. Това оформление е избрано така, че да няма преграда към телевизора и всеки да го вижда без проблем.

Мека мебел наоколо

Три дивана около централно разположеният телевизор в вариант за непринудено и удобно оформление за големите семейства, които обичат да се разхождат и да се отпуснат на меката мебел, докато гледат. Друг вариант е да сложите секционен диван и едно голямо кресло (или лежанка) отстрани.

Повдигащ се телевизор

 

Идеалната височина на гледане на телевизора трябва да е на 106 см от пода, докато седите, така че това означава, че ако имате 60-инчов телевизор, той трябва да бъде разположен на 26 инча (66 см) от пода. В тази дневна обаче архитектът инсталира телевизора в леко издигната зона, така че и хората, които седят в трапезарията, да могат да гледат удобно.

Ниски мебели за кино

Искате домашно кино? Освен необходимите за затъмнение завеси, не е нужно да купувате скъп кино екран. Изберете удобни кресла (или шезлонги), които са ниски, така че да не блокират екрана отпред.

За още идеи - следвайте ни в Instagram

 

20 идеи за мястото на телевизораОтдайте му нужното внимание
Сподели: