7 начина да аранжирате мебелите, ако имате телевизор

Изберете този, който пасва на стила и формата у дома  

517

Телевизор в дневната. Колкото и да е странно, но все повече хора предпочитат да нямат подобен уред у дома си. За много от нас това звучи едва ли не абсурдно, но според привържениците на този стил на живот, днес таблетите и лаптопа заместват всяко ТВ устройство.

Но да се върнем на традиционалистите. Ако доскоро се мъчехме да скрием грозната огромна кутия и измисляхме какви ли не паравани и шкафове за нея, днес, благодарение на новите технологии и дизайн, той като че се превръща в произведение на изкуството. Тънките и изящни модели, леки рамки (а понякога и без) са като картина до стената и нямаме нищо против да подчертаем присъствието му в стаята.

Как обаче да аранжираме стаята така, че да имаме максимално добра видимост към телевизора, но и да се радваме на достатъчно добра възможност за комуникация. Вижте няколко идеи за всекидневната.

Диван директно отпред

Малкото жилище обикновено не дава огромен избор, затова класическата схема е да заложите на диван пред телевизора. В този минималистичен апартамент, телевизионният шкаф е и място за вещи, а декоративните рафтове са красиво аранжирани наоколо.

Диван със страничен стол

В тази дневна дизайнерът използва оформлението на телевизора отпред и от средата, но ако имате по – голямо семейство или повече гости, има добавено и кресло. Ако предпочитате разгорите, само завъртете към масата.

По диагонал

Ако искате да отнемете фокуса от телевизора в хола, го позиционирайте на диагонал в единия ъгъл. Телевизорът е удобен за гледане, но не се натрапва на окото.

Балансирано, с място за сядане от двете страни

В този хол дизайнерът залага на диван и няколко стари стола от двете страни, които образуват комфортен кът за разговори. Това оформление е избрано така, че да няма преграда към телевизора и всеки да го вижда без проблем.

Мека мебел наоколо

Три дивана около централно разположеният телевизор в вариант за непринудено и удобно оформление за големите семейства, които обичат да се разхождат и да се отпуснат на меката мебел, докато гледат. Друг вариант е да сложите секционен диван и едно голямо кресло (или лежанка) отстрани.

Повдигащ се телевизор

 

Идеалната височина на гледане на телевизора трябва да е на 106 см от пода, докато седите, така че това означава, че ако имате 60-инчов телевизор, той трябва да бъде разположен на 26 инча (66 см) от пода. В тази дневна обаче архитектът инсталира телевизора в леко издигната зона, така че и хората, които седят в трапезарията, да могат да гледат удобно.

Ниски мебели за кино

Искате домашно кино? Освен необходимите за затъмнение завеси, не е нужно да купувате скъп кино екран. Изберете удобни кресла (или шезлонги), които са ниски, така че да не блокират екрана отпред.

За още идеи - следвайте ни в Instagram

 
Сподели: