7 места във всекидневната, които забравяме да почистим

Не ги пропускайте

1198

Лесно е да запомним, че трябва да почистим пода, но във всекидневната има и много малки места, които забравяме? Мислите, че не е така? Вижте кои са най-пренебрегваните части на стаята.

1. Крушките

 

Покритите с прах крушки могат да направят дори най-ярката светлина да изглежда скучна. Вземете влажна кърпа (не мокра!) и ги избършете внимателно. В идеалния случай направете това сутрин, за да бъдат напълно сухи, преди да ги включите.

2. Полюлеи

Те се прашат много лесно. За повърхностно почистване използвайте спрей и внимателно отстранете мръсотията. За по-дълбоко почистване, разглобете доколкото можете полюлея и измийте плафоните с топла сапунена вода.

3. Под килимите

Може да чистите килима често, но вдигате ли го, за да почистите отдолу? Ако можете, измуквайте праха от средата на килима към краищата.

4. Стени

Независимо дали става дума за малки пръстчета или следи кално куче, стените са сред забравяните за почистване места. В зависимост от покритието почистете с мека гъба и сапунен разтвор. Не търкайте силно, за да не повредите повърхността.

5. Телевизорът

Лесно е да забравите, че вашият телевизор се нуждае от почистване, но след като забележите прах на екрана, изкушението да го забършете е огромно! Минете с мека кърпа от микрофибър, която да улови праха. Не забравяйте и дистанционното.

6. Радиатори

Почиствайте радиаторите, особено през зимата, тъй като топлината привлича прах. Използвайте прахосмукачка, за да го махнете, след това избършете с влажна кърпа.

7. Дистанционни управления

От лепкави пръсти до мазни остатъци, дистанционното управление е по-мръсно, отколкото осъзнавате. Хубавото е, че е лесно за почистване. Нямате нужда от скъпи кърпички - просто използвайте бебешки мокри кърпички. 

Сподели: