Как да комбинираме спалнята с всекидневната

Възползвайте се от стаята - отворен план

1764

Много хора не могат да се похвалят с голямо жилище с няколко стаи. Често една стая е мултифункционално пространство, а всекидневната служи и като спалня.

На пръв поглед тези стаи са напълно различни и не могат да бъдат комбинирани. Но ако планирате правилно и зонирате, пространството ще бъде удобно, красиво и уютно за всички членове на семейството.

Ако и пред вас стои предизвикателството да обзаведете подобно помещение, първо обмислете дали трябва да имате отделни спалня и хол или те ще бъдат едно. Ако е вторият вариант, просто купете комфортен сгъваем диван, който ще бъде в центъра на интериора. През нощта той ще послужи като легло, а през деня ще бъде уютно място, на което да седите.

Това обаче не е толкова удобен, защото това означава всеки ден сгъване и разгъване. Ако някой иска да си легне по - рано -  се лишавате от хола.

Ето защо красиво и правилно планираният дизайн на комбинираната дневна и спалня е не само удобен, но и функционален вариант.

За да създадете подобно пространство, използвайте мебелите или различни елементи разделители, които да зонират: библиотека, рафт или завеса. Вариант е да използвате и преградни стени от гипсокартон, тухли, дърво или плъзгащи врати.

Обърнете специално внимание на избора на мебели за вашата спалня. Помислете за трансформиращи се мебели - сгъваеми маси, легла, комбинирани със столове, пуфове и т.н.

Опитайте се да не претоварвате пространството с излишни мебели. Възползвайте се от мястото на стените и сложете рафтове, вместо библиотека или закачете телевизора на стената, вместо да сложите стойка.

Вариант е да използвате цветове и материали, за да маркирате зоните. Например хола ако е с дървен под, сложете килим в спалнята. Същото се отнася и до стените и тавана - например, използвайте тапети в зоната за спане и боядисвайте стените в хола. Във всекидневната заложете на ярки светлини, докато в зоната за сън – заглушени.

Декорацията е във ваши ръце. Отворете въображението си и вземете най-доброто от малкото място. 

Сподели: