7 дизайнерски решения за дивана, подходящи за всеки хол

Лесен начин да промените помещението 

499

По подразбиране всекидневната трябва да бъде уютна, привлекателна и да има живот е нея. Често в списанията и в някои социални мрежи попадаме на много изкуствено декорирани домове, които са красиви, но бездушни. Все пак идеята на една стая е да бъде комфортна за обитателите си и да предразполага към почивка, към разговори и да радва окото.

Какво говори твоят диван за тебВие ли го избрахте? В какъв стил е? А цената му?

Безспорно звездата в една стая е диванът. И ако успеете да балансирате с него, да го направите фокусна точка и да го декорирате по правилния  начин, ще извлечете максимума от всяко пространство.

Ето няколко идеи от дизайнерите, които ще работят във всяко пространство.

10 идеи да декорирате белия диванСамо няколко възглавници могат да променят вида на дивана 

1. Придържайте се към неутрална палитра.

Когато се съмнявате в идеята за дивана в хола си, запазете нещата чисти и неутрални. Зашеметяващ бял диван може да придаде на стаята ефирно усещане, а благодарение на неутралността му ще имате безкрайни възможности, когато става въпрос за това как да го оформите. Добавете килим, който е с подобен на дивана цвят и след това добавете екстри за текстура и топлина.

2. Фокусирайте се върху текстурата.

Ако искате нещо по – различно, заложете на необичаен диван. Какво ще кажете за кадифе? В ярък и силен цвят, като бордо. Безспорно това ще бъде фокусна точка на стаята.

3. Опитайте плаващи мебели.

Въпреки че много от нас имат склонността да избутат мебелите си до стената, това не винаги е най-добрият ход. Издърпайте ги, за да създадете усещане за равновесие в пространството. За да изглежда една стая по-голяма, най-добре е, когато отвореното пространство не е фокусирано само в средата на стаята.

4. Оформете кът за сядане.

Ако имаме по – голяма стая или отворен план помещение, често пренебрегваме мисълта, че с меката мебел трябва да създадем кът за разговори. Подредете дивани или диван и кресло един срещу друг, за да създадете усещане за интимност и задушевност.

5. Добавете нещо различно.

Дизайнерът Лиз Липкин създава семейна стая младо четиричленно семейство, играейки с възглавниците . целта й е да създаде уютно пространство, в което всички да се забавляват. Наред със сините нюанси, тя добавя и няколко жълти, но с различни тъкани - кадифе, лен и памук.

6. Работете с ъглите.

Ако стаята е тясна, възползвайте се от предимствата и вземете максимума от ъглите. Тук симетрията на страничните маси, възглавниците и осветлението подчертават дивана и създават усещане за спокойствие и ред.

7. Запазете уюта.

Одеялото на дивана е небрежно хвърлено и напомня за това, че тук е дом, че може да се отпуснете и да се завиете. Освен това то добавя текстура и прави помещението по – уютно и комфортно.

20 дивана в необичайна формаИдейни предложения за всекидневната  
Сподели: