6 трика, които ще ви помогнат да заобичате малкия апартамент

Погледнете на него с други очи 

820

Не всеки иска да живее в малко жилище. Но често животът не ни пита какво искаме и какво не и се примиряваме с това, което имаме. Но да живееш в малък апартамент всъщност съвсем не е лошо. Дори напротив. В него има толкова чар и обаяние, лесен е за поддръжка и разходите по него са по – малко. Днес ще ви предложим психологически трикове, които ще ви помогнат да разберете удоволствието от това да живеете в мъничък апартамент.

Малко жилище от 29 кв. мВ него има малка кухня, бюро, всекидневна част и легло на втори етаж.

Психолозите са убедени, че всички хора виждат точно това, което са решени да видят. Ето защо експертите съветват да се съсредоточите не върху недостатъците, а върху предимствата на тези жилища.

Ето как:

Този малък апартамент някога е бил фабрикаПлощта е 40 кв. метра, а вътре има всичко, включително стилна и модерна кухня и баня.

1. Под покривите на Париж

Париж е мечтата на много хора. Красива архитектура, романтична атмосфера, приятелски настроени хора и великолепни пейзажи - какво още е необходимо за пълно щастие? Ако също не сте безразлични към столицата на Франция и бихте искали да живеете там, представете си за секунда, че мечтата ви се е сбъднала и наемате малка къща в центъра на града.

Между другото, парижките апартаменти често са много малки. В крайна сметка, ако не можем да отидем в Париж, тогава защо той да не дойде при нас.

Френският стил в интериора не е графити или образът на Айфеловата кула, както много хора мислят. Той предполага липсата на ярки контрасти в цветовите комбинации, използването на антични или изкуствено състарени мебели, различни декоративни елементи (огледала, картини, свещници), светли стени и паркет, комбинация от различни опции за осветление.

2. Насладете се на минимализма

Малък апартамент е идеално място за въплъщение на идеите за минимализъм. Премахнете всички ненужни вещи, купете мултифункционални мебели, изберете два неутрални преобладаващи цвята и ще се изненадате колко по-просторен и лек е станал апартаментът.

3. Създайте своя Tiny-Home

Tiny-Home, което означава „мънички къщи“, е цялостна философия, която призовава собствениците на апартаменти да освободят домовете си от всичко ненужно. Най-интересното е, че привържениците на това движение имат предвид не само малки, но и големи апартаменти. Основната идея на Tiny-Home е да се научим как да живеем в къща с минимален брой неща.

4. За любовта към изкуството

Ако сте креативен човек, който се занимава с рисуване или ръкоделие, предлагаме да използвате работата и инструментите си, за да украсите апартамента. Можете да поставите четки в красив буркан, да окачите някои от вашите произведения или истории, които ви вдъхновяват по стените. Това ще помогне не само да добавите обрат в интериора, но и да покажете на всички, че това сте вие и жилището ви отразява.

5. Среща с Музата

Друга психологическа техника, която експертите препоръчват да използвате, е да си представите, че сте писател, който в търсене на вдъхновение се премества в уединена къща извън града. За да ви посети Музата, трябва да се обградите с красиви неща и да създадете кът за творчество. Например, да отделите близо до прозореца място за фотьойл, малка масичка за кафе и мини-библиотека.

6. По целия свят

Ако обичате да пътувате и обикновено носите много сувенири със себе си, използвайте това, когато декорирате апартамента си. Например, черупки, донесени от морето, могат да се използват за украса на стена или отделни предмети. Можете също така да украсите рафтове или стени със снимки, направени по време на пътуване. Друг вариант е ъгълът на мечтите, създаден от артикули, които са популярни в страната, която искате да посетите.

Тези прости психологически трикове наистина помагат да видите малкия си апартамент от различна гледна точка.

15 дизайна за малко жилищеКоато малкото е много  
Сподели: