6 начина да се радвате на всекидневна стая, лишена от стрес

За дзен усещане  

2790

В един перфектен свят, вашата дневна трябва да бъде място за релаксация, забавление или игра с децата – място, на което да се скриете от тревогите на деня. Знаете ли, че обстановката в стаята може да ви напрегне и да предизвика безпокойство, усещане за апатия или просто да влоши настроението ви? Хубавото е, че за една приветлива и уютна атмосфера не са необходими много усилия. Само няколко елемента, които да премахнете.

9 тайни на малкия хол Вижте как да извлечете максимума от хола си, без да жертвате стила

1. Бъркотия

6 неща, които малката всекидневна трябва задължително да имаВижте кои са те, според експертите по интериор

Вероятно не ви учудва, че това е правило номер 1 за лишен от стрес дом. Всекидневната е нормално да изглежда изпълнена с живот, но внимавайте да не започне да изглежда като сметище. И, както се досещате: бъркотията и стресът са психологически свързани.

2. Звуци и миризми

Претрупването не е просто визуално. Сетивата също може да страдат от прекалено много шум или миризми. Помислете, какво имате в хола – телевизор, уредба, таблет, телефони..Всички те работят по едно и също време и всяко едно издава звук. Хаосът е пълен, а какафонията от шумове може да попречи на пълноценната почивка.

Същото е и с ароматите. Изберете един – цитрус, лавандула, флорални нотки. Нека да е това, което ви кара да се усмихнете и да се отпуснете.

3. Бели тъкани

Може да ви хареса изцяло бялата визия, но всекидневната не винаги е най-доброто място за подобен декор. Истината е, че ако имате бели дивани и фотьойли, светли подове и мебели, постоянно ще се притеснявате от петна и да не изцапате. По – добре не си причинявайте това и заложете на по – тъмни тонове, а ако имате деца – на пъстри модели, на които няма да личи петното.

4. Голи прозорци

Дори и да сте закътани дълбоко в гората, е трудно да избягате от онова призрачното усещане, че някой ви гледа. Силната и нефилтрираната слънчева светлина може да причини и дискомфорт и стрес, освен това пречи на добрата почивка (представете си, че че дневната ви се нагрява от следобедното слънце или не можете да виждате телевизора заради отблясъците на екрана). Фина завеса ще върне усещането за контрол и за неприкосновеност на личното пространство.

5. Без нищо живо

Зелените растения са най – доброто решение при стрес. Ако нямате цвете, сложете. Ако пък сте алергични, помислете за малък воден елемент, като аквариум или за фалшива камина, имитираща огън. Смесването на естествените елементи във интериора - камък, метал и дърво – ще даде усещане за свобода.

6. Липса на дизайн

Холът не е просто голяма кутия, а място, което трябва да бъде създадени с мисъл за детайлите и дизайна. Отървете се от безцветните бели стени и скучния декор. Но внимавайте да не копирате сляпо това, което виждате в Pinterest. Ако избирате декор, който не отговаря на вашия начин на живот или вкус, няма да се чувствате добре.

Иновативни идеи да декорирате всекидневнатаСняколко прости правила ещ постигнете забележителен резултат
Сподели: