5 тенденции от 2017 г., с които може да се сбогуваме

Опитайте нещо по - различно

3739

В началото на новата година си правим равносметка за това, кое си е заслужавало и кое не през изминалите 12 месеца. И ако за някой погледът назад е изпълнен с усмивки и носталгия, в други може да остави горчив вкус. В личен или социален план, всеки ден, всеки месец и един  урок, носи своите поуки и има своите емоции. Правило, което може да приложим напълно и в света на интериорния дизайн.

Годината донесе много нови тенденции, цветове, открития, материали, форми, съчетания, материи, шарки, технологични новости. И ако някои са с обещаващо бъдеще и ще продължим да им се радваме дълго време, към други няма да изпитаме тъга или липса. Днес ще ви представим именно тях – тенденциите, за които няма да съжаляваме и които е добре да избягвате през тази година.

Всичко бяло

Бяло и само бяло е красиво, но то беше доминиращо в интериора доста дълго време. И именно 2018 г е годината на промяната – на смелите и ярки цветове и по – дръзки решения. Бъдете смели, отърсете се от стерилността на белия цвят и направете една по – различна стена, например.

Всичко модерно от средата на ХХ век

Да, имаше причина мебелите от средата на ХХ век да бъдат толкова популярни – те са с чисти, елегантни линии, сработват се добре в по-малки апартаменти, сравнително лесно се намират. Но нали  не искате да затваряте хола си в капсула на времето. Все пак неизхвърляйте всички мебели, просто ги съчетайте с по- антични или по – модерни парчета за разнообразен и персонализиран външен вид.

Хипер минимализъм

Стая с бетонен под и един ултрамодерен стол може да изглежда страхотно на снимките, но дали е така и ако живеете в подобна обстановка? Добавете текстура или растения, или може би килим, защото никой не иска да живее в музей.

Словосъчетания на стената

Наистина ли се нуждаете от набор от дървени букви, които изписват EAT (хранете се), все едно ви напомня какво да правите във вашата трапезария? Не, определено.

Да следвате сляпо модата

Вижте, в крайна сметка, това е вашето пространство и вие трябва да направите това, което искате с него. Тенденциите са забавни, стилът е забавен и сайтовете предлагат постоянно нови идеи. Затова просто правете това, което е най-добро за вас, което ви прави - дори да е изцяло бяла кухня, украсена с букви EAT. Не се страхувайте да направите 2018 годината, в която превърнете пространството в емблематично за вас,  защото това е истинският стил.

Сподели: