3 грешки при декорация, които правят дома ви да изглежда по – малък

И които допускаме неволно

1613

Липсата на място е често срещан проблем днес и много собственици търсят начини да направят дома си да се усеща по-голям. Съществуват обаче редица декоративни грешки, които могат да направят домът им да изглежда по-малък. Вижте някои от тях:

Много големи дивани

ikea.bg

Всеки обича големи ъглови дивани, на които могат да настанят всички ваши приятели, които идват да ви видят, но не забравяйте, че ако пространството е прекалено малко, такъв диван ще направи стаята да се чувства по-тясна. Големият ъглов диван се нуждае от голямо пространство, а ако нямате такова, но все още се нуждаете от някои решения за сядане, заложете на шезлонги и удобни столове или фотьойли.

 

Твърде тъмни стени

Тъмните интериори са изключително популярни днес и всички тъмни нюанси изглеждат добре, но имайте предвид, че правят пространството да изглежда много по-малко с тях. Светлите стени са много по-добрия избор, за да направите стаята да изглежда по-просторна и ако наистина искате по- тъмни или цветни, нека тя да бъде акцент.

Твърде много съвпадащи цветове и без шарки

Повечето дизайнери съветват да заложите на белия интериор, за да разширите визуално пространството, но така то ще изглежда твърде стерилно. За да направите пространството по – интересно добавете малко цвят или интересни шарки. 

 

Сподели: