5 идеи за обновяване на стаята

Променете старите мебели и ще спестите  

1480

Много хора смятат, че обновяването на дома им ще струва един куп пари. Всъщност само с леко освежаване на старите мебели или аксесоари може да постигнете забележителен ефект и да промените вида на стаята.

Ето пет съвета за промяна, които ни дават от RealLiving.

ikea.bg

Определете пространството у дома

 

Ако всекидневната се влива директно в трапезарията или в друга част на къщата, можете да отделите пространствата, като сложите завеси, разделител или мебели. Ако не искате да струпвате мебели, зонирайте с килими или отделете пространството с различни подови настилки. 

Инвестирайте в правилните мебели

Жилищната площ трябва да е удобно място, където вие и вашите близки можете да се отпуснете. Слагането на прекалено много мебели може да направи стаята претрупана, затова сложете само диван, масичка за кафе и табуретка с място за съхранение. Ако телевизорът е разположен тук, изберете шкаф с отделения, за да ги използвате като допълнително място за съхранение.

Инвестирайте в правилното осветление

Правилното осветително тяло може веднага да подобри излъчването на стаята. В зависимост от усещането и външния вид, които искате да постигнете, можете да изберете няколко осветителни тел на стената, на земята или на странични маси.

Освежете стените

Освен да боядисате с освежаващ нов нюанс, можете да създадете и акцентна стена, да сложите голяма картина или дори да помислите за стенопис.

Експериментирайте с цветове

Много от нас биха предпочели неутрални цветове в жилището, тъй като те правят стаята по – просторна и непретенциозна. Не се ограничавайте и не се колебайте да експериментирате с цветове като зелено, жълто и бежово. Изберете цветовете според стила, който искате да постигнете, и се уверете, че тези нюанси допълват целия облик на дома.

За да завършите облика на жилището си, също така инвестирайте в подходящи решения за съхранение, за да избегнете претрупване. Превърнете неудобните ниши в тайни места за съхранение и изберете мултифункционални мебели. Ако имате винтидж мебели, опитайте се да ги възстановите и ги включете в интериора.

Сподели: