Как са създадем щастлива семейна стая

Създайте комфортно помещение, което ще бъде любимо за всички   

1614

За да наречем един дом комфортен и приятен, той трябва да бъде такъв за всички, които живеят в него. И ако кухнята е стая, която е по – скоро запазена за жената, а детската стая отразява емоциите на детето, дневната е тази, която трябва да се превърне в обединяващото звено за всички обитатели, да бъде практична, удобна и да предразполага към почивка, забавления и сплотеност.

Това е най-семейната стая в къщата, затова се уверете, че тя осигурява достатъчно място за цялото семейство, както и за гости, ако имате такива. Но преди всичко вашият хол трябва да ви предложи комфорт. Ако го усещате студен и безличен, създайте усещане за уют просто като добавите мека текстура. Плюшеният килим или черга могат веднага да преобразят помещението и да го направят по-приветливо. Меките дивани, декорирани с възглавнички и топло одеяло създават усещане за интимност и за семейна топлина.

ikea.bg

Ако имате деца, помислете и за място за игра. Маса с място за съхранение, нисък рафт, в който да съхранявате играчки или комплекти за творчество, удобно възглавници а сядане на пода, са достатъчни, за да завършите стаята. Удобни и полезни за и различните кошници и кошове, в които може да сложите много дребни вещи.

А ето и няколко идеи за обзавеждане на хола.

Сложете снимки

Персонализирайте хола като подредите любими семейни снимки. Голямото пространство на стената над дивана или до секцията е идеалното място. Изберете рамки, които са идентични по размер и цвят и подредете в решетка.

Включете технологията

Семейната стая свързваме със събиране пред телевизора. Направете го фокусна точка и изберете ниски шкафове, които да не превземат помещението. Заложете на светла цветова схема за стените и мебели, за да създадете обединен облик и скрийте всички свързани с телевизора приспособления в плетени кошници.

Без бъркотия

Създайте спретната всекидневна, като държите рафтовете подредени и без излишни предмети. Съхранявайте вещите скрити в дървени кутии, а често забравеното пространство над дивана използвайте за единичен рафт за снимки.

Разпределете пространството за играчките

 

Създайте детски кът в единия ъгъл на хола с цветни кутии и произведения на изкуството, и чифт детски столове. Уверете се, че има достатъчно място за съхранение, за да приберете всички играчки в края на деня.

Изберете устойчиви мебели

Кой казва, че не можете да имате стилна и елегантна дневна в оживен семеен дом? Изберете за стените е свеж, бежов цвят и боя, която може да се мие. Заложете на здрави кожени дивани в лесен за почистване вариант. Накрая добавете модерен блясък с красив полилей на тавана.

Социализирайте пространството

Създайте хол, който ви насърчава да общувате, да разговаряте и да се забавлявате със семейството си. Оформете интимно пространство като групирате удобни дивани, ако стаята позволява. Свежа бяла стена с розови и сини акценти ще запази помещението светло и комфортно, докато тъмната дървена настилка внася топлина.

Не забравяйте пода

Изберете дървен в класически вид, който е лесен за почистване. Създайте усещане за привързаност с един голям или няколко малки килима.

Определете зони

Жилището в отворен план е чудесен избор, тъй като социалният аспект е от значение за общуването. Определете зони за почивка, хранене и работа, използвайте меки текстури и допълващи се цветове. Подредете стаята си около голям прозорец или френски врати, за да се възползвате максимално от естествената светлина.

Read more at http://www.idealhome.co.uk/living-room/living-room-ideas/family-living-room-ideas-181329#iCTwdRWsE4fc87m4.99

Сподели: