7 тайни на подредения дом

Споделено от професионалистите  

1188

Възползвайте се максимално от стената

ikea.bg

Нямате място за шкафове? Като собственичката на тази кухня, която използва черната стена, за да надпише мястото на всяка вещ на рафта.

Разделители за нощното шкафче

Ако досега сте мислили, че разделителите са само за кухненския шкаф, ето и нещо по – различно. За да си спестите ежедневния стрес от търсене на нещо дребно в чекмеджето до леглото ви, използвайте органайзери, с които ще въведете ред.

Плъзнете

Ако имате дълбок гардероб, знаете колко е трудно да се достигне нещо, което е най- отзад. И колко е лесно да бъде забравено. Затова инвестирайте в механизми, с които ще може да приплъзвате рафта или чекмеджето.

Голям цинков съд

Не се мръщете от споменаването на цинков съд. Защото и той може да е толкова стилен и е много удобен. И то не къде да е, а в коридора. Това е мястото, където се струпва много багаж и цари бъркотия, а подобен съд ще събере ръкавици, шапки, чадър, очила и какво ли още не.

Подредете играчките

Играчките никога не са по местата им, а техният брой нараства вълнинообразно с всеки изминат ден. Решение е намерила тази майка, която организира всичко е непрозрачни кутии на открит рафт. За да улесни намирането на всичко, тя залепя снимки с играчките, които прави с Полароид. Ако не разполагате с такъв апарат, просто надпишете.

Силата на числата

Всеки има в дома си вещи, които използва рядко и предпочита да не му се пречкат. За да решите този проблем, стилиста Ребека Омбург използва своя вътрешна система, която да внесе ред. Всичко, което тя прави е номерира кутиите, а на компютъра си е описала съдържанието на всяка една. Така във всеки момент тя знае къде, какво може да намери.

Тениските на ролка

За да имате повече място за тениските в чекмеджето, вместо да ги подреждате по стандартния начин, ги навийте на руло. На същия принцип може да подреждате чаршафи и хавлиени кърпи.

Сподели: