5 идеи, които да заимстваме от 5 компактни всекидневни

Лесни трикове подходящи за всеки дом  

2028

Една от дилемите пред собствениците на жилища: обичат да канят много приятели, но не знаят как да ги съберат в малкото жилище. И ако понякога може да поканите на открито на на балкона или в трапезарията, има гости, които просто искат да се отпуснат в малката всекидневна. Не се паникьосвайте! Можете да превърнете дори и ограниченото място в привлекателен кът - толкова уютен, че приятелите ви със сигурност ще искат да останат там!

Ето няколко начина да трансформирате малката всекидневна.

1. Оставете всичко просто

За да може да се движите свободно в малката стая, трикът е всичко да бъде отворено и просто. В тази всекидневна основната точка е L-образният диван в съчетание с малка масичка за кафе. Заложете на малко на брой, но по – големи мебели, за да не затворите пространството. Ако се притеснявате стаята да не стане скучна, сложете няколко цветни възглавници и одеяла.

 2. Изберете интересен килим

Раираният килим може да направи тесните и малки пространства да изглеждат по-широки. Вдъхновете се от тази сладка и колоритна всекидневна. Килимът е съчетан със сив диван, а пастелните цветове присъстват в аксесоарите и лежанката.

Друга идея е да разделите всекидневната от останалата част на жилището с рафт разделител! Съчетайте с останалия декор.

3. Изберете тясна холна масичка с място за съхранение отдолу

Ако не можете да поставите достатъчно столове в дневната, не се притеснявайте! Сложете табуретки и възглавници за пода, на които вашите гости могат да сядат. Те са перфектен избор особено ако се събирате често да гледате филми. Не се притеснявайте ако няма къде да ги съхранявате. Сложете ги под масичката за кафе.

4. Осветете добре

Нищо не прави едно пространство толкова хубаво, колкото естествената светлина. Но все пак повечето партита са вечерта. Това инвестирайте в лампи на пода, настолни лампи или обикновен полилей.

Бонус съвет: Ако нямате масичка за кафе във всекидневната, помислете за малка помощна маса, на която да подредите хапки и питиета.

5. Мислете как да инкорпорирате местата за съхранение

Мястото за съхранение е много важно за малкото жилище и това лесно може да стане като се възползвате от ниши и заложите на мебели, които разполагат с допълнителни рафтове. Като това легло, под което може да подредите много кошници, в които да съхранявате възглавници, одеяла или аксесоари. 

Сподели: