5 грешки в декорацията на хола

Искате промяна на хола? Първо прочетете това  

3962

Холът е мястото, което ни кара да се гордеем с нашия дом, той е лицето на дома, помещението, в което почиваме, събираме се със семейството, каним гости. Ето зашо, ако сте решили да направите ремонт, е хубаво да премислите всеки детайл.

Предлагаме ви няколко от най-често допусканите грешки и как да ги избегнете.

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Нямате фокусна точка

Мислете за нея като за фундамента. Кое е първото нещо, на което искате да се спре погледа ви? Картина, аксесоар, стена?

Помислете как искате да изглежда мястото Случвало ли ви се е да отидете в дома на някого и да се чувствате некомфортно, въпреки скъпите и модерни мебели. Или да седите в скромно обзаведена, но много комфортна и уютна стая. Ето защо е важно да мислите първо за удобството и комфорта, да превърнете стаята в това, което ви е искате, а не да следвате наложени модели.

Не мислите за осветлението Това не е последното, а първото нещо, за което трябва да мислите. Светлината прави едно помещение. Съобразете цвета на стените и мебелите и определете колко осветителни тела ще сложите, ако се налага да се правят отделни изводи, планирайте ги. Не оставайте в никакъв случай само една лампа.

Нямате логическа подредба 

Всяка мебел трябва да си има свое място и да е съобразена с размера на помещението. Ситуирайте дивана и масичката в средата, сложете две кресла, ако имате по – малка стая. Ако помещението е голямо, може да помилите за по – големи мебели, ако е издължено – за такива, които вървят по стените. Начертайте и разиграйте няколко варианта на подредба, като изберете този, който ви допада най-много.

 Не мислите за цялостната цветова схема 

Цветовете в една стая са основата, затова всичко е в баланса. Ако имате тъмни мебели, заложете на светли стени, съчетавайте цветове от една палитра, не се разпилявайте с много нюанси. Използвайте един основен и един или два допълнителни. 

Сподели: