4 трика за оформление на малки пространства

Подходящото разположение може да ви помогне да увеличите визуално малкия дом ...

624

Малките жилища са предизвикателство за всеки - особено ако имате много мебели и неща, които да бъдат организирани. Въпреки това, правилното пространствено планиране и оформление може да направи чудеса.

Едно добре обмислено оформление ще ви помогне да постигнете пространство, което е функционално и подредено. Ето четири съвета, които да ви вдъхновят и да ви напътстват.

hoval.bg

Позиционирайте най – използваните пространства близо до прозорците

Това позволява естествената светлина да се влива в стаята. Този трик ще работи добре в дневната и трапезарията. Когато планирате дома си, обърнете внимание на прозорците да се отварят безпрепятствено, за да може въздухът да циркулира добре около къщата.

Преместете леглото в спалнята

Трудно ли ви е да се движите из стаята? Помислете за позициониране на леглото хоризонтално срещу стената, сякаш е дневна, за да осигурите повече място. Ако искате да увеличите още повече площта, можете също да издигнете леглото и да използвате пространството под него като място за съхранение.

Разчистете коридора

Вашият миниатюрен дом ще изглежда по-малък, ако имате претрупан коридор. Доколкото е възможно, махнете всичко, което пречи на движението в коридора. Мислете за слагане на малка тясна маса, тип конзола, пейка с място за съхранение или кошове, в които да сложите шапки, шалове, ръкавици, чадъри…

Слагайте големи мебели, за да зонирате

Мебели като диван, рафтовете и конзолните маси могат да ви помогнат да отделите зоните в дома. Внимавайте обаче да не ги опирате до стените, а оставете пространство. Това създава илюзия за повече въздух и прави стаята по – голяма.

Сподели: