Според Фън Шуй това са растенията, които трябва да имате у дома

Ако са поставени на стратегически места те носят късмет  

5061

Не е тайна, че растенията могат значително да подобрят атмосферата и хармонията на всяко пространство. Растенията могат да намалят въздействието на някои отрицателни елементи като тъмни ъгли или недобро архитектурно оформление. А след като не може да коригираме вече построено жилище, тогава трябва да намалим отрицателната енергия с помощта на растенията.

Фън шуй идеи за кухнятаТя е сред най-активните помещения в дома ни

Неслучайно фън шуй препоръчва да се обградим със зеленина – сигурно лекарство за отрицателна или застояла енергия. Важно е да се отбележи обаче, че растенията със заоблени форми или листа са по-предпочитани от тези с остри. Това е така, защото формата имитира общото движение на чи, което също е извито. Остри ъгли или шипове се считат за предвестници на лош късмет.

Ако следвате принципите на фън шуй и искате да добавите растения в дома си, имайте предвид, че някои зелени чудеса се считат за много благоприятни, особено когато са поставени на стратегически места в и около вашето жилище.

Почистете дома си с помощта на фън шуйПреди настъпването на лятото е време да почистим дома си, да освежим и да внесем ведро настроени. Предлагаме ви няколко начина да направите това с помощта на фън – шуй

Ето няколко препоръки от експертите:

За входа

Тъй като това е отправна точка във всеки дом, важно е да се генерира колкото е възможно повече чи, особено ако искате да привлечете повече пари. Растения като дървото на живота е подходящи за привличане на богатство или успешен бизнес.

Дневната

Точно както на входа, всекидневната е зона, където могат да се генерират големи количества чи. Поставете тук Малабарски кестен или сребърна корона, а ако предпочитате цветя -  ваза или саксия с хризантеми може, тъй като те символизират оптимизъм и добра воля.

Спалня

Тъй като растенията представляват енергия, повечето могат да нарушат съня. Но орхидеите може да са изключение, тъй като насърчават по-добър сън, а също така помагат за любовта и връзките.

Кухня

Китайците често горят билки, за да пречистят пространството след конфликт или спор, така че те са идеални за кухнята. Допълнително предимство е, че са най – доброто докато готвите.

Прозорците

Според фън шуй не е добре да има растения с бодли, защото блокират здравословната енергия чи, но ако са на прозореца действат като защитна бариера. Изберете алое вера.

Мъртви точки

Това са пространства като тези над кухненските шкафове, близо до тавана или ъглите на стаите. Те могат да спрат потока на чи, но това може да бъде преодоляно, ако поставите растения на  тези зони.

 

Лоши фън шуй практики за домаВнесете позитивна енергия в дома
Сподели: