Съвети за декорация на балкона

Съвети за декорация на балкона

Дали балконът и на вашия апартамент изглежда като затрупана крепост? Искате ли да го превърнете в открито пространство с много чар и настроение? Когато живеете в малък апартамент, винаги е трудно да решите какво да правите с балкона.

Именно поради незнание, често се случва повечето хора или го оставят празен, или го използват като складово помещение. Въпреки, че в началото това може да изглежда като трудна задача, дори най-малкият балкон може да се превърне в уютно място, като се изберат подходящи мебели, освежи се с цветя и се внесе малко уют.

Малките балкони могат да бъдат огромно предизвикателство за декорация. Преди да започнете да планирате помислете - каква е формата му - малък и квадратен или дълъг и тесен? Затворено или отворено е помещението? А подът – покрит ли е с плочки или е с бетонна плоча? Това е основата, върху която трябва да стъпите, след което може да решите какви мебели, растения и декоративни елементи отговарят най-добре и кои не са подходящи.

На тясното място, ако сложите широка пейка, ще затворите пространството. Затова златното правило е да изберете мебели, които отговарят на формата на балкона.

За какво ще ви служи? За събирания, като релаксиращо и удобно място за разговори? Като място, на което да се събирате със семейството? Трудно е да имате всичко, затова е необходимо да решите какво е най-важно за вас. Съобразете се с и със съседите до вас. Ако не искате да надничат във вашия балкон, помислете за параван или пълзящо растение, което ще ви скрива.

Когато планирате цветята, може да заложите на вертикално разположени саксии, за да спестите място на пода. Ако се нуждаят от повече сянка или слънце, съобразете това и посадете такива, които ще виреят тук.

Един от най-лесните начини да създадете удобство е да поставите няколко стола и малка маса. Ако вашият балкон е дълъг и тесен, помислете за обикновена или мултифункционална пейка за съхранение.

Сложете осветление. Това може да бъде фенер, крушка с мека светлина или гирлянди от светлини.

И така, вече знаете основните стъпки за създаване на перфектния балкон. Във ваши ръце е да го направите вашето любимо местенце на открито. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...