5 идеи за малкия балкон

5 идеи за малкия балкон

Който ви е казал, че терасата не е важна част от дома, вероятно не е имал място, на което да седне, да усеща прохладния бриз и да се наслаждава на гледката към града. Дори ако балконът ви е много малък, това не означава, че не можете да го превърнете във въздействащо и вдъхновяващо пространство.

Вижте няколко съвета, които ще ви помогнат да създадете кътче за вашата релаксация:

Спестете място и сложете висящ стол

Висящ стол или хамак са идеално решение за външното пространство, само се уверете, че са захванати здраво. Освен това така ще придадете бохмеско излъчване.

Бъдете креативни с мястото за сядане

 

Ако все пак искате столове, помислете и за по – нетрадиционни варианти. Като например дървени щайги, превърнати в пейка, които ще се поберат перфектно отстрани на балкона. Цветните възглавнички придават непринудена атмосфера.

Инвестирайте в направени за целта мебели

Може да е трудно да намерите мебели за ограничени пространства. За да сте сигурни, че всичко се вписва точно, помислете за изработка на поръчкови и многофункционални такива. Например пейка с място за съхранение, сгъваема маса и столове.

Създайте илюзията за градина с изкуствена трева

Изкуствена трева и саксии със свежи цветя могат незабавно да превърнат балкона в малка градина.

По-малко е повече

Противно на общоприетото схващане, балконът не винаги трябва да бъде споделено пространство. Ако има само място за един, не подценявайте силата на един сгъваем стол и няколко саксии, които ще направят чудеса.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...