Най-добрите цветове за външното пространство

Цветовете навън също са важни

812

Харесваме цветовете. Защото няма по – лесен и ефектен начин да промените пространството както със свежа боя. Това важи дори и за мястото навън, което по принцип не боядиваме често. Ако отделите един уикенд обаче може да го трансформирате лесно и да му придадете свеж вид. Но преди да хванете четката помислете кой е най-подходящият цвят.

Ако вашата градина е…по – скоро зелена

Помислете за по –тъмни стени, които ще помогнат пространството да изглежда по – голямо. Ако заложите на белия цвят, вида на градината или терасата ще придобие фантастичен вид. Търсите ли повече цвят – заложете на розово или жълто. 

Ако градината….има много ярки цветове

Ако сте щастливци и се радвате на цветна и пищна градина, с буйна растителност, заложете на неутрални цветове като сиво или бяло за оградата или мебелите.

Ако започвате  тепърва да правите вашата градина

Няма нищо по – хубаво от свежи и ярки цветове, от смели нюанси и грабващи окото комбинации. Ето няколко идеи:

Бяло и синьо – тази класическа комбинация стои прекрасно във всяка градина, но ако сте не брега на морето, това са вашите цветове.

 

Жълто и сиво – за слънчево, свежо и съвременно излъчване, заложете на жълто в контраст със сиво нюанси.

Розово и червено – изненадваща, но модерна и впечатляваща комбинация, която придава изключително интересно излъчване и свежест на външното пространство. 

Сподели: