Как да впечатлим с малката градина

Уют и чар на двора и терасата

1400

Ако мечтаете за перфектната градина, но нямате достатъчно пространство, за да я реализирате, помислете отново. Ключът към осъществяването се крие в умното планиране на мебелите и зеленината, независимо дали използвате саксии, трели или лехи.

Ако разположите растенията едно до друго, без разстояние помежду им, ще направите пространството визуално да изглежда по – голямо, съветват експертите. С виещи се или пълзящи растения пък, ще внесете цвят и височина в градината. Разположете ги в задната част на двора, а отпред подредете по – ниски.

Ето няколко хитри идеи как да впечатлите с малката градина:

Пейка заобиколена от растения

Дори да нямате морава, с помощта на плътно разположени саксии със засадени растения може да постигнете красив ефект. Сложете цветя, билки или влачещи растения.

Цветни възглавници

Ярките аксесоари могат да променят градината от обикновена до впечатляваща за секунди. Изберете един основен цвят, например розово и смесете възглавници с различни шарки.

Зона с чакъл и бели мебели


Оформете малка зона с чакъл, вместо с трева. Белите мебели контрастират и създават средиземноморско усещане. В тази градина част от оградата се използва за облегалка на пейката. Възглавници в черно и оранжево добавят щипка свежест.

Хамак

Не ви ли харесва това чувство на безгрижие, което струи от снимката. Бамбуковата трева добавя екзотично излъчване, което се допълва от хамака. Благодарение на иновативната пейка, наоколо има много места за сядане.

Архитектурно разпределение

Монохромната "схема" не е това, което може да очаквате от откритото пространство, но именно тя позволява старинните елементи, като стълбите и колони, да се откроят. Подовата настилка е трик, който отделя визуално цветните лехи от зоната за сядане.

Балкон със саксии

Този малък балкон с френски прозорци е чудесен пример за това, как стаята може да стане част от външното пространство. Подредете различни по големина саксии, за да придадете еклектичен вид.

Малък кът със сгъващи се мебели

Красивата дървена стена не само осигурява място за влачещите растения, но и е страхотен декор за сгъваемите мебели. Сините възглавници дават цвят на мястото.

Вътрешен двор с висяща маса

Голяма част от правилата за обем на вътрешното пространство се отнасят и за външното. Като например това, да залагаме на бели мебели и да освободим максимално пространство на пода, в случая с маса, закрепена с въжета.

Двор с усещане за плаж

Шезлонг, камъчета и няколко саксии със зеленина ще придадт и на най-малкото пространство усещане за лято и плаж. 

Сподели: