Най – добрите растения за вашата кухня

Те ще внесат свежест и настроение

469

Прекарваме много време в кухнята, което я прави сред местата, където трябва да се чувстваме най – добре. А какво по – красиво и успокояващо от зелено растение, което да освежи стаята и да донесе цвят и настроение. И предвид факта, че сме често тук, отглеждането на цветята е по – лесно, защото няма да забравяме да ги поливаме.

Шест растения в спалнята за по-добър сънПравилно подбраните растения за спалнята могат да ни осигурят по-добър сън и почивка през нощта

Вижте кои са най – подходящите растения за кухнята.

1. Билки

9 растения, които ще чистят вместо васКрасиви помощници в чистенето

Да започнем с очевидното: билките са перфектните кухненски растения, защото добавят зеленина, която можете да ядете. Мента, маточина, магданоз и босилек са лесни за отглеждане на закрито. Друго голямо предимство на билките в кухнята е, че те са сравнително лесни за съхранение в малки и средни саксии, така че не е нужно да жертвате много място.

2. Алое Вера

То е красиво и полезно растение. Гелът в листата му помага за лечение на рани от изгаряне или за овлажняване на кожата на ръцете.

3. Зелена лилия

Паяковите растения са подходящи за кухнята по две причини: Те са много лесни за отглеждане и изглеждат добре във висяща кошница, която не заем място на плота.

4. Змийско растение

Ако кухнята ви е малка, това е добро решение. Листата му са много компактни и изправени, така че никога няма да ви пречат. Също така то вирее добре и при слаба светлина. Просто го поливайте редовно.

5. Кактус

Това е сред най – непретенциозните растения и може да оцелее дълго без вода. Плюс те наистина харесват топлината и няма да заемат от ценното ви кухненско пространство.

 

 

10 вътрешни растения, подходящи и за най-тъмния ъгълВнесете очарование в дома 
Сподели: