Най-добрите растения за щастие и просперитет според Фън Шуй

Най-добрите растения за щастие и просперитет според Фън Шуй
Източник: unsplash.com

Фън Шуй е древно китайско изкуство за създаване на хармония и баланс в нашето жизнено пространство. Според Фън Шуй, определени растения не само подобряват естетиката на дома, но също така привличат щастие и просперитет. В тази статия ще разгледаме най-добрите растения, които можете да използвате, за да внесете положителна енергия във вашия дом.

Шест растения в спалнята за по-добър сън

Домашните растения пречистват въздуха, снабдяват го с кислород и правят дома по-цветен. Правилно подбраните растения ...

15/11/2015

1. Бамбук (Dracaena Sanderiana)

9 растения, които ще чистят вместо вас

Освен, че внасят свежест в дома, стайните растения имат и още едно много важно свойство – да пречистват въздуха...

04/06/2016

Бамбукът на щастието е един от най-популярните избори във Фън Шуй. Смята се, че носи късмет, благоденствие и здраве. Най-добре е да поставите бамбука на източната или югоизточната страна на дома си, за да привлечете положителна енергия и просперитет. Уверете се, че има винаги прясна вода и е на светло място, без пряка слънчева светлина.

2. Жасмин (Jasminum)

Жасминът е известен със своите красиви цветове и приятен аромат. Във Фън Шуй, жасминът символизира любов и романтика. Поставете жасмин в спалнята или в общите пространства на дома, за да създадете атмосфера на хармония и разбирателство. Това растение не само подобрява настроението, но също така насърчава положителни взаимоотношения.

3. Дърво на парите (Crassula Ovata)

Дървото на парите, известно още като нефритено растение, е символ на богатство и просперитет. Според Фън Шуй, това растение трябва да бъде поставено в близост до входната врата или в югоизточната част на дома, която е свързана с богатството и финансовото благополучие. Дървото на парите изисква малко грижи и е идеално за тези, които нямат много време за грижа на растения.

4. Лавандула (Lavandula)

Лавандулата е растение, което носи спокойствие и релаксация. Във Фън Шуй, лавандулата се използва за пречистване на енергията и подобряване на емоционалното благополучие. Поставете саксии с лавандула в спалнята или в местата, където релаксирате, за да намалите стреса и да насърчите здравия сън.

5. Орхидея (Orchidaceae)

Орхидеите са символ на красота, плодородие и духовно развитие. Във Фън Шуй, орхидеите са подходящи за всяко пространство в дома, като привличат позитивна енергия и създават чувство на изтънченост и елегантност. Те също така спомагат за подобряване на концентрацията и творческата енергия.

6. Босилек (Ocimum Basilicum)

Босилекът е ароматно растение, което символизира любов и защита. Във Фън Шуй, босилекът се смята за растение, което привлича късмет и просперитет. Поставете босилек в кухнята или на балкона, за да привлечете позитивна енергия и да се радвате на неговия освежаващ аромат.

7. Калатея (Calathea)

Пауновият цвят е растение, известно със своите красиви, декоративни листа. Във Фън Шуй, това растение символизира хармония и просперитет. Поставете го в общите пространства на дома си, за да внесете чувство на спокойствие и баланс. Пауновият цвят изисква умерено количество светлина и влага, за да процъфтява.

8. Змийско растение (Nephrolepis exaltata)Змийското растение е чудесно растение за начинаещи. Въпреки че може да изглежда остър, той има и качество на защитна енергия. В рода Dracaena има много видове змийски растения , вариращи от такива с високи и тесни листа до някои с къси и широки листа.

9. Алое вера (Aloe barbadensis miller)


Алое вера е популярно стайно растение, което е известно и със своите успокояващи кожата свойства. Гелът, намиращ се в листата му, помага за облекчаване на слънчеви изгаряния и други кожни раздразнения, но в дома е обичан заради острите си зелени листа и поразителен външен вид. Известно е, че алое вера носи късмет и предпазва от лоша енергия.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...