5 грешки, които правите, когато поливате моравата

5 грешки, които правите, когато поливате моравата
Източник: unsplash.com

След като засадите тревата си и я виждате как израства в красива морава (това е момент на гордост), следващата стъпка е да намерите най-добрия начин да я поддържате. Поливането е ключов компонент за това, което означава, че грешките може да провалят вашата мечта за свежа и зелена трева.

6 стъпки за перфектната зелена трева в двора

Каква е първата асоциация, която правите при споменаване на „градина“? Цветя. Зеленина. Дървета. Уютен къ...

15/06/2017

От The Spruge се обръщат към двама експерти, които да дадат своите препоръки за поддръжка. Те споделят за най-честите грешки, които са виждали, когато става въпрос за поливане на тревни площи – и как да коригираме тези проблеми за здрава морава през цялото лято.

Поливане в грешното време на деня

Как да поливаме стайни растения

Колко често трябва да се полива стайното растение? Колко вода ви трябва? Какви са методите за напояване? Отговаряме н...

05/06/2023

Вярвате или не, има грешно време от деня за поливане на тревата. Уверете се, че го правите рано сутрин или рано вечер, никога по време на силното слънце.

Коригирането на графика за поливане може да има незабавен положителен ефект. Ако поливате следобед, рискувате да увредите тревата. Поливането твърде късно през нощта може да доведе до преполиване.

Не взимате предвид типа трева

Често домашните градинари използват универсална политика, когато става въпрос за поливане на техните тревни площи и градини. Важно е да знаете изискванията за вода за вида трева или растения, които имате. Това ще помогне да се определи колко често и от колко вода се нуждаят.

Пренебрегване на местните метеорологични условия

Въпреки че ежедневното поливане на моравата по график може да е полезно за вашето собствено спокойствие, може да не е най-доброто за вашата морава. Важен е и ритъмът на поливане. Оставете естествените валежи да поливат моравата, а когато не са дстатъчни, поливайте един до три пъти седмично в продължение на тридесет минути при всяко напояване. От друга страна, ако липсват естествени валежи, тревата, разбира се, ще изисква повече поливане.

Поливането е твърде плитко

Друг често срещан проблем е недостатъчното напояване на моравата ви. Това насърчава слабите корени и ограничава растежа. Поливането твърде плитко означава, че водата не се движи достатъчно дълбоко и това прави тревата податлива на увреждания, болести и вредители.

По-дълбокото поливане може да означава и по-рядко поливане. Поливайте около една трета до половин инч на сесия за поливане около един до три пъти седмично, в зависимост от естествените валежи. Целта е да се уверите, че моравата ви остава хидратирана, като същевременно ограничите разхищаването на вода.

Лошо разположена напоителна система

Един основен проблем, който експертите забелязват е неправилно позициониране на разпръскващите глави на напоителната система, създавайки излишно свръхразпръскване върху алеи, улици и пътеки.

Ето защо е важно редовно да проверявате напоителната система, за да сте сигурни, че разпръскващите глави са под ъгъл, така че да падат само върху тревата.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...