Малък балкон: полезни съвети за дизайн

Създайте най-приветливото място у дома

8383

Пролетта е времето да подредите балкона си и да го подготвите за събирания на открито. Вижте 8 прости и практични идеи, които ще ви помогнат да създадете стилно, красиво и ергономично пространство.

Какво представлява френският балкон?Ние вече се готвим активно за пролетта, а вие?

Основната трудност при декорирането на малък балкон е да се постигне баланс между красота и функционалност, защото колкото по-малко е пространството, толкова по-важно е там да няма нищо излишно. Така че, преди да започнете да декорирате, решете от какво имате нужда: зона с меки възглавници и ниска маса, зона за релакс с хамак или шезлонг за слънчеви бани или може би компактна маса със столове? Със сигурност ще искате също да имате растения или дори малка градина - всичко това трябва да бъде обмислено още на етапа на планиране. А нашите съвети ще ви помогнат за избора.

Сгъваеми мебели 

9 идеи за градина на балкона Предлагаме ви решение с няколко градински проекта, които са подходящи за много малка градина или балкон  

Собствениците на малки балкони ще трябва да забравите за обемисти мебели. Компактни, практични сгъваеми столове и маси, рафтове за растения, табуретки, които могат да се подреждат и носят от място на място, преносими безжични светлини  - това са идеалните мебели за малки пространства. Сгъваемите столове могат да се съхраняват като се закачат на стената.

Висящи саксии + виещи се растения

За малък балкон добро решение са окачените саксии и катерещи се растения , които ще спестят място. Благодарение на тях няма да загубите нито един квадратен сантиметър площ и ще можете да използвате освободеното пространство от вани и чекмеджета за мебели.

 Зона за почивка

Дори на малък балкон от 5 квадратни метра, не бива да си отказвате удоволствието да закусите на чист въздух, да изпиете чаша кафе между работата или слънчевите бани на пролетното слънце. За компактна зона за закуска използвайте малки мебели за балкон, меки пуфове и възглавници, които могат да се поставят върху дървени палети.

Рафтове и стелажи

На малък балкон трябва да се избягва колкото се може повече натрупване на вещи и мебели на пода. За да освободите пространството и визуално да увеличите пространството, възползвайте се максимално от стените, като окачите рафтове върху тях. В края на балкона можете да поставите тесен рафт, на който да съхранявате неща или да подреждате саксии с растения.

 Компактен чадър или сенник

Сгъваем чадър или красив сенник е практично решение за малък балкон, който ще ви предпази от слънцето, дъжда и любопитните очи.

Подови настилки

Балконът е продължение на вашия апартамент, така че не може да има компромис с дизайна му. И подът не е изключение. Ако балконът не е остъклен, изберете покритие, устойчиво на влага, слънчева светлина и екстремни температури.

Декор на стената

Много хора смятат, че тъй като балконът е малък, няма място за декор - основното е да поставите всички мебели. И грешат. Дори в малко пространство трябва да присъстват декоративни елементи. Това може да бъде красив фенер, венец, декоративни решетки за катерещи се растения, дизайнерски саксии, огледала и дори плакати - защо не!

Закачете мебелите

Оползотворяването на стената максимално е гаранция за ред на малкия балкон. В допълнение към рафтовете, можете да направите куки и по този начин да организирате съхранението на сгъваеми маси и столове, шезлонги, велосипеди.

 

Идеи за обзавеждане на терасата, балкона или малкия дворВдъхновяващи предложения за предстоящите топли дни и вечери
Сподели: