Как да превърнете малкия балкон в част от жилището

Той може да е градина или стая

4863

Всеки собственик на малко жилище познава дилемата, дали да обедини балкона и да разшири прилежащата към него стая или да го запази открито пространство. Най-доброто решение е да вземете по малко и от двете и да направите балкона естествено продължение на стаята, но без да се лишавате от комфорта и предимствата му. Вижте няколко практични идеи за малки балкони, които всеки ще хареса.

Идеи за остъкления балконПротивно на всички очаквания, той може да бъде една малка стилна част от дома

1. Бар плот – маса за хранене с изглед

Аксесоари за балконаВижте няколко аксесоара, с които можем да направим терасата си удобен кът за почивка

Малките тесни балкони стават по-безполезни, когато слагате повече мебели върху тях. За да освободите ценно пространство, можете да сложите елегантен бар плот на парапета.

2. Разширена дневна - за срещи и релакс

Друг начин за спестяване на място е да сложите ъглова пейка, която да се превърне в естествено продължение на хола. Идеално решение за забавление на открито с приятели и семейството.

 3. Работен кабинет

 

За тези, които живеят в по-малки апартаменти, малки спални вероятно не могат да поберат нищо повече от легло и гардероб - да не говорим за работен кът. Тъй като работата от дома се среща по-често, превръщането на балкона в офис максимизира това място.

4. Кът за четене

За любителите на книгите балконът е идеалното, уютно, добре осветено място. Сложете удобен фотьойл или пуф.

5. Балконска градина - за собствено кътче сред природата

Изберете цветя според разположението на балкона, осигурете им достатъчно светлина, но и не забравяйте, че за лятото трябва и сянка.

6. Зона за игра

В апартамент не разполагаме с лукса на слънчевите и вътрешни дворове, затова може да преобразите балкона си в слънчева зона за игра.

15 идеи за балконаКак да обзаведете пространството навън, как да скриете студените стни и как да го превърнете в малък оазис – вижте нашите съвети  
Сподели: