Махнете тези растения, ако имате домашен любимец

Махнете тези растения, ако имате домашен любимец

Популярността на стайните растения нараства все повече през годините и в това няма нищо случайно. Ако споделяте дома си обаче с четириног домашен любимец, трябва да бъдете по – внимателни при избора на растенията. Кучетата и котките имат навика да гризат листата им понякога, и ако сте сложили неподходящо за тях, може да им навредите, без да го искате. Ето към кои зелени растения да бъдете внимателни.

Шест растения в спалнята за по-добър сън

Домашните растения пречистват въздуха, снабдяват го с кислород и правят дома по-цветен. Правилно подбраните растения ...

15/11/2015

Алое

9 растения, които ще чистят вместо вас

Освен, че внасят свежест в дома, стайните растения имат и още едно много важно свойство – да пречистват въздуха...

04/06/2016

Как може нещо, което е добро за вашата кожа и дори храносмилателната ви система, да бъде вредно за нашите домашни любимци? Е, учудващо е, но може. Въпреки че много продукти, които съдържат алое, могат да бъдат подходящи за домашни любимци, това не важи за самото растение. Алое Вера може да предизвика повръщане, диария, загуба на апетит, гърч и дори депресия.

Лилия

Обикновено виждаме лилии в букети и флорални аранжировки. И ако ваза с лилии може да разкраси дома ви, помислете дали си заслужава, ако имате домашен любимец. Има няколко вида лилии, които са доста опасни за животните, най – вече котките. Спатифилум, кала и алстромерия предизвикват дразнене в устата на животните, когато се погълнат, разпенване, затруднено дишане или повръщане. Най-лесният начин да облекчите това състояние е да им дадете течности и да предизвикате повръщане. Видовете лилии, които трябва да избягвате са крем и дневна лилия. Те могат да бъдат и фатални за домашните любимци.

Дяволски бръшлян

Той е много популярен, защото е чудесен за зелена стена, лесен за поддръжка и устойчив. Бъдете внимателни обаче, ако имате домашни любимци, защото съдържат игловидни кристали, които могат да причинят парещо дразнене в устата, гърлото и езика, затруднено преглъщане и повръщане.

Английски бръшлян

 

Това така обичано растение също е токсичен за животните вид. Въпреки че са чудесен избор за дома, защото изискват малко или никаква поддръжка, те са смъртоносни за котки и кучета. Ефектите на тези растения могат да бъдат леки (затруднено дишане и обрив), но и да доведе до парализа и кома.

Драцена и Филодендрон

Растенията от тези видове са често срещани, тъй като изискват малко грижа и нямат нужда от много слънчева светлина. Точно както другите растения от горния списък, те могат да доведат до повече вреда, отколкото полза. Повръщането, храносмилателни проблеми и проблеми с отделителната система са само някои от последствията, ако се погълнат.

Малки растения, които може да сложите на прозореца

Всеки знае колко е хубаво да светла и просторна стая, пълна с живот и свежест. А какво по – хубаво от това като...

25/02/2017
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...