Лято в града: идеи за уютен балкон

Икономични решения, с които ще създадете оазис в сърцето на града  

2952

Месеците май и юни са идеалният момент да помислите за подреждането на балкона и подготовката му за летния сезон. Кутии с цветя и зеленчуци, осветление, удобни мебели, хамак и текстил  - всичко това ще ви помогне да внесете красота и уют. Вижте няколко идеи, с които ще превърнете балкона си в оазис на открито в градски условия.

Бар плот на парапета

Домашен бар плот, който излиза над ръба на оградата, ви позволява да използвате пространството извън балкона.

Висящи саксии

За да създадете „Висящите градини на Вавилон“ в миниатюра, ще ви трябват няколко саксии с еднакви размери и стоманени крепежни елементи. Тук можете да отглеждате както декоративни растения, така и билки.

Любими рамкирани снимки и плакати

Сложете в рамка любимите си изображения и украсете стената на балкона си.

В марокански стил

Ниските пуфове, възглавници с етнически шарки и маси в марокански дух ще ви пренесат в ориенталска приказка. Изтъканият килим на стената и изкуствената настилка са допълнителни атрибути на декорациите. Идеално място за коктейл през летните вечери!

Трапезарен „ъгъл“ от дъски

Кухненският "ъгъл" е възможен и на малък балкон. Добавете чар с текстил и цвят.

Рафтове от дървени кутии

Домакинските дървени кутии са популярен елемент на декора както сред любителите, така и сред професионалните дизайнери. Разположени вертикално и хоризонтално, те образуват просторен стелажен модул в стил таванско помещение.

Безжични LED осветителни тела

Безжичните LED крушки са идеални за външно и градинско осветление, където наблизо няма електрически контакти. LED подсветката консумира минимум енергия, така че лампата работи дни наред с малка батерия.

Завеси

Завесите на дълги бримки, събрани в центъра, са ефектна техника за декорация на прозорци.

 

Килим

Гладък, без власинки килим с геометричен модел е удобен и винаги можете да го навиете на руло, да го изперете в пералнята или да го занесете на химическо чистене.

 

Сподели: