Кактуси: какво носят в къщата и какво символизират

Кактуси: какво носят в къщата и какво символизират

Кактусът е едно от най-непретенциозните стайни растения. Дори за начинаещи градинари той расте - а понякога дори цъфти без много труд и усилия. Има обаче много митове за енергията на кактуса. Кактусите се считат за символ на самотата и истински магнит, който привлича нещастието в къщата. Така че струва ли си да ги държите у дома? Нека да го разберем.

Поглъщат отрицателна енергия

Смята се, че кактусите имат силна енергия. Езотериците съветват да поставите кактуси на входа на къща или апартамент - те ще отблъснат негативността и в същото време ще ги предпазят от щети и зли очи. Освен това кактусите ще ви помогнат да се освободите от стреса и да ви успокоят в случай на домашни кавги.

 

Поглъщат радиация

Едно от най-разпространените суеверия за кактусите е, че поглъщат вредното лъчение от електронните устройства и джаджи. Поради това те често се поставят на работния плот близо до монитора, лаптопа или компютъра. Ефективността на тази процедура обаче не е доказана. Първо, технологията няма радиация, която често се свързва с радиация, а електромагнитно поле. За момента науката не е установила колко е вреден за хората, животните или растенията. Чувствам се зле след ден, прекаран пред компютъра може да бъде банално свързано с умора, липса на физическа активност. И ако няма вредна радиация, тогава кактусите няма с какво да се борят. Въпреки това, сукуленти или малък кактус в саксия на бюрото е сладък детайл, който ще освежи работните ви дни. Защо не? 

 

Носи напрежение?

Мнозина смятат, че бодлите на кактуса създават напрегната атмосфера в къщата, предизвикват чувство на безпокойство и опасност и сигнализират за необходимостта да се „защитите“. Но и това не е така. Парапсихолозите казват, че кактусите имат силна положителна енергия - те допринасят за развитието на самоконтрол и правят собствениците си по-сдържани и спокойни.

 

Кактус като подарък лоша поличба ли е?

Според източния календар кактусът е подходящ за хора, родени в годината на Дракона. Ще бъде подходящо и за меланхолиците - тези растения се хранят с енергията си, което е полезно за меланхолиците. Кактусните игли имат положителен ефект върху работния процес, така че има смисъл да се дават на тези, които трябва да ходят на работа в офиса всеки ден. Ако се страхувате да сгрешите с избора - все пак има много видове кактуси - винаги можете да го замените с друг малък "мек" сукулент.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...