Бюджетни идеи за градината

Подходящи за всеки двор 

2882

Градината ви изглежда малко позанемарена и се нуждае от обновление. В разгара на сезона може би не е времето да започнете всичко от начало, но има няколко лесни трика, с които лесно ще я освежите. Ако оградата е избеляла или на двора цари пълен хаос, а цветята са е безпорядък, не се нуждаете от градинар. Поемете въздух, запретнете ръкави и вижте как лесно и бързо ще придадете нов облик на мястото.

От простото, но ефектно осветление, през евтините мебели, до ефектни саксии, вижте няколко бюджетни идеи за промяна в градината.

Всичко в един цвят

Аранжирайте градината или балкона в един цвят - саксии, мебели и чадър, аксесоари. Синьото, например, е летен и свеж цвят, който ще се открои в градината.

Пейка с цветни възглавници

Запазете топлината и уюта дори и в най-тъмния ъгъл на градината. Снежнобялата възглавница за сядане контрастира с розовите нюанси, които кореспондират в цветята наоколо.

Направете ефектна хранилка за птици

Знаете колко е приятно да чувате песните на птичките в градината. А ако сложите ефектна малка хранилка, със сигурност ще ги привлечете.

Направете малка зеленчукова градина

Ако нямате място, но искате няколко лехи със зеленчуци, опитайте с подобна ефектна саксися. Придайте й индивидуалност като надпишете и какви зеленчуци са посадени.

Превърнете навеса в лятна къща

Ако имате градински навес, но не го използвате за нещо повече от съхраняване на инструментите и за събиране на паяжините, защо не го промените и го превърнете в слънчева беседка, къщичка за децата или кокетно студио? Всичко, от което се нуждаете, е метла, няколко слоя бяла боя, удобни столове и цветни възглавници ... останалото ще съберете с течение на времето.

Боядисайте оградата

Не пренебрегвайте ролята на оградата. Избягайте от скучните кафяв или сив цвят и заложете на нещо цветно и свежо – синьо или зелено са идеално решение.

Превърнете скрина в оригинална саксия

Ако имате остарял скрин и се чудите къде да го преместите, за да не пречи, защо не го превърнете в….саксия. Просто отворете чекмеджетата, напълнете ги с пръст и посадете цветя.

Направете ефектен сенник

Малкото дворче е огряно постоянно от слънце и това не позволява да стоите в горещите следобеди? Тогава направете ефектен сенник от ленен плат. Може да го закрепите за стените на къщата, както е тук.

Огледало и в градината

Силата на огледалото да удвоява се отнася на 100% и за малкия градински ъгъл. Разположете го така, че да отразява мебелите за по – силен ефект.

Осветете

Светлината променя всичко. Затова помислете за оригинален начин да осветите градината – от фенери, през лампички – гирлянди, до дървета с мигащи светлини – вариантите са много.

 

 

Сподели: