Балкон в стил лофт

 Идеален за забавления с приятели и партита

307

Градски шик, елементи от гръндж, пънк стил, гениални детайли на модерния или хай-тек - това е балконът в стил лофт. Това може да бъде вашият балкон, а с малко умения и творчество, той лесно ще се превърне в най- забележителната част от вашия дом.

Вижте как изглежда лофт от 38 кв.мЛукс и класа на малко пространство

Лофт е бунтарски стил, създаден като контраст на "елегантния" и изкусен блясък. Балконът в стил лофт е рай за творчески хора и любители на пътуванията, за интелектуалците. Той не е хаос и безредие, а духът на свободата или някакво провокативно представяне.

Малко история

Аксесоари за балконаВижте няколко аксесоара, с които можем да направим терасата си удобен кът за почивка

На английски терминът „Loft“ буквално се превежда като „таванско помещение“. Този стил се формира в Америка по време на Голямата депресия, когато много фабрики и предприятия изгарят, а собствениците ги наемат на части, за да оцелеят.

 

Дизайнът на балкона в стил лофт има уникални характеристики:

- Смесица от различни стилове; основното е да се придържат към правилата на съвместимост.

- Обширно пространство - има сгъваеми маси / столове, а когато не се използват, мебелите се прибират.

- Важна е естествената текстура на материала.

- Втори шанс за любимите ви стари вещи.

Съвет! Ако решите да внесете стари мебели в интериора, няма нужда да ги възстановявате напълно!

 

-  Изграден е от метал, груб камък, дърво.

-  Колкото по-светло, толкова по-добре!

Съвет! Най-лесният начин да определите стил на таванско помещение е тухлена зидария .

 

Комбиниране на балкон с прилежаща стая към обща зона

Лофт стилът е типичен предимно за таванските помещения, но в последните години ставаме свидетели и на все повече жилища, които се строят с идеята за този стил и носят типичните елементи. 

Ако искате да проектирате балкон в стила на таванското помещение, но имате съмнения, че интериорът ще се окаже твърде груб и мрачен, има лесни начини, за да му придадете по – съвременен и изчистен вид.

Стъклените и металните елементи служат като интересно допълнение - ковани лампи , маса , свещници , красиви монограмни куки за дрехи, корков под , сгъваеми дървени мебели и др.

 

Мини-оранжерията изглежда много красива в контраст - голям брой зелени растения в саксии на стелажа от пода до тавана. Най-важното с такава стена е изобилието от свободно пространство в останалата част от зоната.

Балкон в стил лофт: размерът има ли значение?

Въпреки факта, че таванското помещение е синоним на огромно пространство, това не означава, че може да се използва при проектирането само на огромни тераси. И малък балкон може да се превърне в отлична зона за отдих.

 

Дневна комбинирана с балкон в стил лофт

Когато комбинирате балкон и хол в стила на таванското помещение, ще трябва да се спазват някои правила.

 

Стените

В тухлена всекидневна може да има само една предна стена и не е необходимо да се прави истинска зидария, която ще „изяде” пространството. Сложете тапет с подобен модел или сами може да нарисувате тухли.

 

Под

Разбира се, суровият бетон е основата на лофт стила, но може да бъде сменен с ламинат, големи плочки, състарен паркет, дъски.

 

Прозорците

За да придадете най-добре характеристиката на таванското помещение, спрете избора си върху дървени рамки.

 

Мебели

Тъй като пространството на хола и балкона е комбинирано, може да използвате техниката на зониране. Стъклени или дървени разделения, стелажи с клетки, метални тръбни конструкции.

Що се отнася до мебелите обърнете внимание на простотата на формите.

Съвет! Шкаф за книги и едно голямо кожено кресло с подова лампа до него изглежда много хармонично.

Балконът в стил лофт е идеален за забавления с приятели и шумни партита. Той е глътка свобода и дори начинът на живот на творческата личност.

 

Превърнете малкия балкон в оазисМалките балкони могат да се превърнат в прекрасно място на открито и да бъдат връзката между вътре и вън, между дома и природата. Предлагаме ви евтини и атрактивни варианти за декорация на тези мал...
Сподели: