Ето как да скриете грозната ограда

И да се радвате на красива градина

742

Имаме красив двор, но оградата ни е стара и доста поовехтяла. За да не разваляме цялостния вид на помещението обаче, трябва да се погрижим за нея. И ако не разполагаме с време или бюджет за нова, ето няколко начина да прикриете старата и да я направите по -привлекателна:

Огледална оградаИскате ли най-красивата ограда в квартала?

Камуфлажна мрежа

Идеи за дизайн на оградата на къщатаПревърнете оградата в част от градината

Това е най-лесният и евтин начин, а днес в магазините можете да намерите огромно разнообразие от такава. Просто фиксирайте към оградата с пирони или тел.

Ниски градински дървета и храсти

Храст от Еунис ще скрие лесно и ефектно грозната ограда. Той расте бързо, а през есента се оцветява в червено. Ако отрежете долните клони, храстът ще наподобява малко дърво.

Пълзящи растения

Къдравите рози ще направят оградата по-елегантна. Те не изискват твърде много грижи и са устойчиви на замръзване, поради което не е необходимо да се покриват за зимата.

Розите растат бързо, затова е необходимо е редовно да ги подрязвате. Оградата, украсена с къдрави рози, ще бъде ярка и изключително ароматна.

Цветни лехи покрай оградата

Малки цветни лехи около периметъра на оградата ще внесат цвят и свежест. Освен това можете да украсите живия плет с висящи саксии с ярки цветове.

Надземни елементи

Оградата може да бъде украсена  и с декоративни елементи, например стара мебел с много рафтове, върху тях можете да поставите различни предмети или цветя в саксии.

Също така на оградата можете да окачите огледала, къщички за птици, стари оцветени ботуши с цветя в тях.

Фотоплатно

Друг метод за бързо решаване на проблема е слагането на фотоплатно. Има голямо разнообразие от рисунки, от които да можете да си изберете, а  може да бъде просто модел или снимка на природата.

Идеи за оградата в градинатаСтрахотен декор за всяка градина
Сподели: