8 идеи за промяна в градината, които може да направите за ден

Цветни предложения за вашата градина

4767

Независимо дали искате да увеличите пространството за съхранение, да разширите вътрешния двор или да добавите нещо различно към градината си, с няколко лесни идеи само за ден може да промените и освежите задния двор.

Вижте ги:

Направете параван

С помощта на няколко дъски, направете параван, по който да пуснете виещите се растения. Така ще може да се наслаждавате на зеленината, без да се заемате ценна площ на земята.

Добавете цвят

Ако имате кът с бетон или камък, оцветете няколко плочки в различни цветове. Така ще добавите настроение и ще освежите двора.

Направете къщичка - навес

Щом имате двор, със сигурност ви трябват и инструменти, с които да го поддържате. Вместо да ги съхранявате в гаража обаче, защо не построите малък навес, в който да ги държите. Потърсете сглобяем, който няма да ви струва много и ще заема малко място.

Създайте граници

За да придадете повече стил на градината, защо не оформите зона. Така например между тревата и градината с цветя може да създадете граница с тухли, плочи, бутилки…Това е работа само за един следобед, a ще видите как ще промени вида й.

Направете навес

Слънчевият двор е хубаво нещо, но в горещите дни слънцето идва в повече. За да се защитите от силните лъчи, помислете за навес. Такъв може да направите от плътен светъл плат и няколко метални търби.

Направете пейка от циментови блокчета

Няколко циментови блокчета и дъски и ще имате страхотна пейка. За повече уют добавете и няколко цветни възглавници.

Направете пясъчник

С помощта на няколко палети може да направите пясъчник за децата. Боядисайте в ярък цвят.

Направете саксии от гуми

Когато е трябва да изберете нови саксии за градината, опциите са безкрайни, но те могат да ви струват доста пари. Спестете пари като рециклирате старите гуми. Оцветете ги в различни цветове и подредете според личните ви предпочитания. 

Сподели: