8 ароматни стайни растения

Те пречистват и освежават

1290

Има много причини да се отглеждат растения на закрито - те пречистват въздуха, променят интериора, намаляват стреса, помагат за по – добрия сън. Но има и видове, които могат да  ароматизират стаята и да създадат усещане за уют и комфорт.

9 растения, които ще чистят вместо васКрасиви помощници в чистенето

Ето няколко такива растения

Дъхаво мушкато

5 растения, които ще изгонят негативната енергия от дома виВнесете позитивни вибрации с помощта на цветята  

Ако започнете да изследвате света на дъхавото мушкато, ще бъдете изумени от разнообразните аромати, които предлага - роза, лимон, мента, индийско орехче, джинджифил или шоколад. Те също така то е с богата гама на формата и текстурата на листата.

Арабски жасмин

Арабски жасмин цъфти почти през цялата година, ако има достатъчно светлина. Фините, чисто бели цветчета произвеждат мек, цветен аромат и се използват за приготвяне на жасминов чай.

Цитрус

Няма как да не се влюбите в сладкия аромат на портокал, лимон, грейпфрут или други цитрусови цветове. Повечето от тях са изненадващо лесни за отглеждане, стига да имат достатъчно светлина. Ако сте търпеливи, може дори да се насладите на домашно отгледани плодове.

Евкалипт

Докато повечето градинари не гледат  на евкалипта като на домашни растения, той всъщност вирее доста добре на закрито. Отличава се със специфичен мек аромат когато го разтриете леко.

Лаврово дърво

Лавровото дърво е вечнозелен храст, но ако се оформи може да се превърне в малко дърво. Листата му са тъмнозелени и издават характерна миризма, когато се разтъркат. Листата му се използват в кулинарията.

Гардения

Известна като едно от най-ароматните цветя, гарденията е красиво растение със силен и приятен аромат. Тя среща в близо 250 разновидности, но жасминовата е може би най-популярната.

Мурая/ портокалов жасмин

Мураята се отличава с ароматните си цветове. отглежда се лесно се отглежда в саксия и изисква редовна влага. Растението не обича студа.

Вътрешни растения, подходящи за малки местаВсички те са лесни за отглеждане  
Сподели: