7 идеи за оформяне на остъкления балкон

Превърнете го в част от жилището

909

На остъкления балкон или лоджия често съхраняваме ненужни неща, въпреки че пространството лесно може да се превърне в друга стая. Дизайнерите доказват, че малкото пространство не е проблем. Макар и само няколко квадратни метра, те лесно се превръщат в кабинет, библиотека или мини-фитнес зала.

Как да обзаведем малката тераса – лоджия 5 идеи за декорацията й  

А ето и няколко идеи за оформлението му.

Място за закуска

Мебели за двора или терасатаПрез лятото преместете всекидневната си на терасата или още по-добре – в двора!

Създайте на балкона атмосферата на малко парижко кафе с уютна маса и столове. Ако мястото за съхранение в апартамента е малко, сложете шкаф и скрийте всичко в него. Използвайте сгъваеми мебели, за да освободите място.

Мини трапезария

Това може да не е просто място за закуска, а истинска трапезария, където да вечеряте с цялото си семейство. Ако няма място за голяма маса, сложете плот вместо перваза на прозореца. Идеално решение за балкон или лоджия в комбинация с кухня.

Място за разкрасяване

Ако комбинирате лоджията със спалнята, ще получите идеалното място за тоалета си. освен това естествената светлина от прозореца ще бъде в помощ. Заложете на огледални мебели, за да увеличите визуално малкото пространство.

Мини фитнес

Ако сте мечтали за домашен фитнес – ето къде да го разположите. Освен това докат тренирате може да се възползвате от гледката от прозореца.

За учене/ домашен офис

Много естествена светлина, тишина и спокойствие - какво друго е необходимо за перфектен домашен офис? Бюро с чекмеджета може да спести място, а мебелите в цвета на стените визуално олекотяват пространството.

Домашно кино

Изолираният балкон може да се превърне във всичко: например в домашно кино. Трябват ви само удобни мебели и щори, които да затъмняват.

Мини библиотека

Любителите на четенето имат един общ проблем: няма място за съхранение на книгите им. Тогава защо да не организираме библиотека на балкона? Тук можете също да оформите и зона за четене.

 

Какво да насадим на терасатаБилките не са капризни, стават и за украса
Сподели: