Как да обзаведем малката тераса – лоджия

5 идеи за декорацията й  

708

Лоджията в апартамента е не само място, където можете да излезете и да се порадвате на чист въздух, но и допълнително полезно “жизнено пространство”. Основната разлика с обичайната стая е липсата на подходяща изолация.

Превърнете малкия балкон в оазисМалките балкони могат да се превърнат в прекрасно място на открито и да бъдат връзката между вътре и вън, между дома и природата. Предлагаме ви евтини и атрактивни варианти за декорация на тези мал...

А ако искате да превърнете лоджията си в реална жилищна площ, ще трябва да я съедините със съседната стая, да изравните, ако има наклон и да сложите добре изолирани прозорци с двоен стъклопакет. Освен това не забравяйте страничните стени и предната стена, които трябва да бъдат също уплътнени. След като имате вече няколко "бонус" квадратни метра, може да се заемете с подреждането.

Отговори на 5-те най-често задавани въпроса - Какво е бъдещото отопление и какво трябва да знаем преди да изберем?

Ето 5 дизайнерски решения, които ще ви помогнат.

Идеи за обзавеждане на терасата, балкона или малкия дворВдъхновяващи предложения за предстоящите топли дни и вечери

1. Пространство за релаксация.

Това е лоджия със средиземноморско настроение и южен акцент, на която ще искате да прекарате цялото си свободно време. За да се създаде такава атмосфера, заложете на цветове, текстури (лен, памук) и мотиви (например морски), характерни за средиземноморския стил. И разбира се, запълнете това невероятно пространство със стайни растения!

Не забравяйте да добавите и основния елемент на почивка - шезлонг, хамак или ъглова дървена пейка! И много възглавници. Имайте предвид, че ако лоджията е на слънчевата страна, тогава ще трябва да помислите и за допълнително регулируемо засенчване.

2. Хоби кът.

Уютно, стилно и функционално решение за любителите на идеи "Направи си сам". Не се нуждаете от много – дъски за декориране на стените, мебели за съхранение. Добавете стайни растения за повече свежест. Разнообразете с възглавници, килими, картини, декоративни аксесоари.

3. Екзотично пространство.

Лоджия е идеално място, където можете да се потопите в по – екзотична реалност. Заложете на топли, цветове, декоративни елементи и аксесоари. Добавете килим и големи възглавници, а за финиш закачете хамак.

4. Хармонично пространство.

Класическият вариант на създаване на хармония в интериора е чрез използването на един цвят. Опитайте и създайте напълно бял интериор (от пода до тавана) с добавяне на текстури и акценти под формата на мебели и аксесоари. Това е чудесен начин да „затоплите” атмосферата в едно по - изискано и изтънчено пространство. Тази идея е  решение за тези, за които е трудно да изберат и комбинират материали, за да създадат уютна атмосфера.

5. Практическо пространство.

През зимата много хора използват лоджията за съхранение на храна. Ако и вие сте сред тях, оформете своеобразен килер. Сложете рафтове, плетенеи кошници за сухите продукти. За да не се виждат, може да сложите врати тип „хармоника“  или лека завеса.

Малка маса – плот ще бъде допълнително работно пространство.

20 перфектнo обзаведени малки двора и терасиРазгледайте нашите идеи за любимото място на открито
Сподели: