15 растения, които може да сложите в кухнята

Почистете въздуха и пренесете природата на закрито.  

560

Прозорецът с южно изложение е най-подходящ за растения, които обичат ярка светлина, но прозорците с изток и запад също са предпочитани, защото при тях  светлината е по-малко интензивна. Без значение накъде гледа вашата кухня, това не е причина да не сложите тук зелени растения. Те са аксесоар, който ще освежи помещението и ще внесе много настроение и цвят. Освен това са чудесен декор за стаята, с който няма да сбъркате.

9 растения, които ще чистят вместо васКрасиви помощници в чистенето

Алое вера

5 растения, които ще изгонят негативната енергия от дома виВнесете позитивни вибрации с помощта на цветята  

Алое вера харесва ярка светлина, така че ще ви трябва прозорец за него. Оставете да изсъхне между поливанията, защото не обича да влагата. Ако се изгорите докато готвите, само отчупете малко от листото му и положете на мястото.

Билки

Няма нужда да ви казваме, че пресни билки на перваза са едва ли не задължителни! Но някои билки са по-подходящи при по – малко осветени стаи. Ако имате слънчев прозорец, малки саксии с босилек и розмарин ще виреят чудесно, но ако кухнята ви е от тъмната страна, заложете на магданоз, мента и мащерка

Английски бръшлян

Това издръжливо растение обича умерена светлина, но може да се приспособи към слаба осветеност. Английският бръшлян вирее в саксии, висящи кошници или като топиарий. Оставете да изсъхне преди поливане.

Лилия

 

Тя има лъскави зелени листа и бели цветчета, понася слаба светлина, но цъфти само при ярка. Като цяло това е безгрижно растение, което (почти) не можете да убиете, стига да поддържате почвата леко влажна.

Въздушно растение

Наричано още тилансдия, въздушното растение е епифит, което означава, че расте без почва на ярка светлина. Обикновено се продава във висяща саксия, стъклен глобус или се монтира върху парче дърво. Поливайте растението, като го пръскате или изплаквате веднъж седмично, след което оставяте да изсъхне.

Дяволски бръшлян

Това растение с блестящи зелени листа е добър избор за кухнята, защото вирее чудесно във висящи кошници, които не заемат ценно пространство. Харесва умерена светлина, но ще се приспособи към слаба осветеност.

Аглаонема

Тя има красиви, дълги листа със сребрист оттенък и няма нищо против слабата светлина, но поддържайте почвата й влажна по всяко време.

Цилиндрично змийско растение

Това поразително растение, роднина на по-често срещаното змийско растение, има бодливи, изправени цилиндрични листа. Понася почти всяко ниво на светлина и трябва да се оставя да изсъхне добре между поливанията.

 

Вътрешни растения, подходящи за малки местаВсички те са лесни за отглеждане  
Сподели: