5 евтини собственоръчно направени идеи за градината

Позабавлявайте се със следващите пет идеи, които можете да осъществите със со...

53974

За онези, които разполагат с градини, работата в тях е удоволствие. Позабавлявайте се със следващите пет идеи, които можете да осъществите със собствените си ръце.

Калинка от цимент

За да направите всяка от тези весели калинки, трябва да разполагате с пластмасова купа, цимент и пясък. Сместа от цимента, пясъка и вода изсипвате в купата.

Когато тя изсъхне, изваждате и получавате полусфера. След това с помощта на остър прибор оформяте очите, точките и крилата на калинката. С червени и черни парчета от плочки и лепило оформяте буболечката.

Кашпа от джанта

Ако разполагате със стара автомобилна джанта, значи можете да се сдобиете с ръчно направена кашпа за градината.

Измийте джантата, подсушете я и използвайте счупени плочки и варов разтвор, за да направите мозайка върху нея. Добавете вътре пръст и цветя.

Каменно огнище

Това огнище ще събира семейството и приятелите ви около себе си в хладните летни нощи. Изкопайте не много дълбока дупка в двора, далече от леснозапалими предмети и от постройките.

Напълнете я с декоративни камъни и от каменни блокчете иззидайте огнище.

Фонтан

Този фонтан е по-труден за направа, но затова пък ще придаде уют и спокойствие на градината ви.

Ако смятате, че няма да се справите, можете да помислите и за някой от готовите фонтани, които се продават в магазините за градинско обзавеждане.

Стълба от цветя

За да направите тази стълба от цветя, ви трябват няколко дървени плоскости, сандъчета и растения. Можете да я поставите до стената на къщата или пък до оградата, за по-добра опора.

Сподели: