10 начина да декорирате малкия балкон за лятото

Посрещнете топлия сезон заредени с идеи

2729

Животът в големия град през лятото може да бъде много цветен, шумен и разнообразен, но едно е сигурно – природата ни липсва и се стремим по всякакъв начин да се приближим по – близо до нея. А как може това да стане най-лесно? Разбира се, като излезем навън. И ако живеем в апартамент, нашето място за бягство е терасата ни.

Вижте няколко идеи за това как да я подготвите за лятото.

Декорирайте с шарки и текстури

Килим за навън, цветни възглавници или мебели – добавете колорит за повече настроение.

Свещи? Забравете!

Разбира се те създават романтична атмосфера, но ако има вятър, не са най-доброто решение. Освен това ако ги оставите на слънце могат да започнат да се топят. Затова заложете на свещи с лед светлини или на гирлянди – светлини. Не по – малко вълнуващо усещане.

Вечеря в стил ал фреско

Дори и на миниатюрния балкон може да имате гурме вечеря. Това ще стане лесно ако сложите тясна маса на парапета и дискретна светлина. Няма човек, който да не харесва вечеря на фона на залязващото слънце.

Почти истинска градина

Ако гледането на цветя не ви се отдава, няма нищо страшно. Сложете изкуствени. Днес се предлагат много успешни имитации, с които почти няма да има разлика с истинските.

Тропическо изживяване

Пренесете се на плажа като сложите на парапета на терасата бамбукови или тръстикови пръчки.

Хамак? Защо не!

Ако имате по – голяма тераса, възползвайте се и вържете хамак. Няма по – хубава следобедна дрямка от тази на сянка на открито в горещия следобед.

Шик излъчване

Ако искате лукс, но имате малка тераса ето решението – дървени плочки за пода, малка бистро масичка и удобен стол с небрежно метната кожа. Само си направете любимия коктейл.

Защита от слънце

Не забравяйте да помислите за това как да се защитите от слънцето докато почивате на терасата. Заложете на чадър, красив текстилен параван или тента, която да спира лъчите.

На пода

За по – бохемско изживяване, сложете на пода на терасата големи възглавници и постелете шарен килим.

Завеси

Завесите не са само за вътре. Декорирайте терасата с нежни пердета, които ще спират слънцето и ще придадат много романтично излъчване.

 

Сподели: