Защо да декорираме в сиво в детската стая

Защо да декорираме в сиво в детската стая
Източник: pexels.com

Декорирането на детска стая може да бъде доста трудно. Трябва да сте сигурни, че когато бебето дойде, всичко е на мястото си. И с толкова много предложения и идеи, как можете да изберете най-доброто?

Идеалната детска стая

Детската стая понякога се превръща в пространство, запълнено от легла, маса и столове. Е, и купища играчки. Но това, ...

10/12/2015

Неутралната по отношение на пола детска стая е супер популярна в момента, но сивото е леко неочакван избор. Дизайнерите обичат да декорират със сиво , защото това е универсален неутрален цвят, който може да приеме толкова много различни нюанси в зависимост от светлината и акцентните цветове. Можете да използвате сивото като основа за всяка тема за детска стая, но работи чудесно, ако търсите дизайн на детска стая, който е прост, изтънчен, но не и скучен.

Нарисувайте стенопис

Детска стая за две деца

Детската стая е най-хубавата и весела стая в дома и мечта за всеки малък човек. Когато обзавеждаме това помещение ние...

02/08/2016
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Danielle | DIY + DESIGN (@themindfulhaven)

Черното и бялото е класическа комбинация, но понякога може да изглежда малко рязко и дразнещо, особено в стаята на бебето. Вместо това намалете контраста и съчетайте студено сиво с черно. Харесваме този шикозен образ на дъгата, за да запълни стената и да създаде моментална стена с акцент.

Комбинирайте нюансите на сивото

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от OLLI+LIME | Nursery Decor (@olliandlime)

Когато се използва неправилно, сивото може да изглежда малко стерилно и едноизмерно. За да добавите дълбочина към детската стая, съчетайте няколко нюанса на сивото заедно, за да създадете многостранна цветова палитра. Обичаме светло сиво, съчетано с наситен въглен, за да добавим визуален интерес към пространството.

Тествайте

Винаги искайте да тествате нюанса на боята в стаята, преди да започнете да боядисвате. В зависимост от нивото на естествена светлина във вашата детска стая, може да искате да изберете много по-топло сиво, което се чувства уютно и приветливо.

Потърсете сива боя с жълти или бежови нюанси и съчетайте с приглушени цветове за мек, привлекателен външен вид.

Вкарайте естествени акценти

Друг начин да избегнете рязкото, стерилно усещане за сиво е да го съчетаете с топли естествени парчета. Независимо дали декорирате с вътрешни мебели от ракита или окачвате няколко рафта от естествено дърво, естественият материал ще омекоти визията.

 

Прегърнете сканди стила

Семплите, неутрални детски стаи, вдъхновени от скандинавския стил, са популярни в момента, защото са сладки и гъвкави. Но една прекалено бяла или минималистична детска стая може да се почувства малко скучна. Вместо да се придържате към бяла цветова палитра, добавете студени сиви нюанси, за да придадете на стаята дълбочина и топлина, без да губите онова просто, уютно настроение.

Добавете женствени нотки

Добавете меки женствени нотки или по-мъжествени акценти, ако търсите детска стая, съобразена с пола. Сивото е чудесен избор за стаята на всяко дете, защото лесно може да се адаптира към техния вкус, докато растат.

Добавете малко цвят

Въпреки че сивото е супер универсално неутрално, опитайте се да изберете акцентни цветове с подобни нюанси, така че стаята да се чувства сплотена.

 

 
 
 
在 Instagram 查看这篇帖子

Elizabeth Frere (@thelittlegreenfarmhouse614) 分享的帖子

Закачете тапет

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Emily- Life At Number 6 (@life.at.number.6)

Тапетът може да помогне за преобразяването на всяка стая във вашия дом, но е много подходящ за детска стая. Сладък тапет с животинска тематика може да придаде топло докосване, но изборът на тапет в неутрален цвят е чудесен начин да се уверите, че детската ви стая ще расте заедно с вашето бебе и няма да се чувства твърде детска след няколко години.

Съчетайте с бежово

Почти бялото или бежовото работи добре като акцент към сивото, защото гарантира, че детската стая е топла и мека. Сивото поддържа стаята лека и ефирна, докато топлите нюанси на бежовото омекотяват пространството и работят добре, ако искате да добавите няколко по-ярки цвята като жълто или оранжево.

Добавете малко зеленина

Ако се притеснявате, че вашата сива детска стая ще изглежда малко мрачна, помислете за добавяне на растение за пречистване на въздуха. Това не само може да помогне за пречистване на въздуха, но също така добавя естествен цвят, който работи чудесно със сивото. Просто не забравяйте винаги да избирате безопасни за бебето растения.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...