Пет стайлинг идеи, заимствани от детската стая

Защото тя крие много хитри решения

999

Когато обзавеждаме стаи за деца и възрастни, е логично да прилагаме и различни правила. Ако в стаята на детето може да си позволим много цветове, тази на мама и татко обикновено е в по – сдържани и неутрални тонове, с по – изчистени линии и текстури. Дали обаче правилата важат при всеки случай? Както във всичко и тук има изключения и именно детската стая може да бъде вдъхновяващия елемент за обзавеждане на спалнята.

Вижте 5 стайлинг от детската стая, от които може да „откраднем“.

1. Бъдете смели с избора си на цветове

Когато създаваме пространство за младите, никога не мислим два пъти за използването на най-ярките и най-силните нюанси по стените. Но  можете да приложите същата философия и в собствената си спалня. Чувствайте се свободни да избягате от неутралната схема и изберете почти неонови оттенъци, с които да добавите игриво докосване.

2. Направете място за много съхранение.

Независимо дали става дума за стая за малките или за място за възрастни, съхранението е много важно. Уверете се, че разполагате със скрин с чекмеджета, открити рафтове, етажерки и че има място за всички вещи в стаята.

3. Винаги има място за работно пространство, дори в тесни помещения

Работата с лаптоп в леглото не е най-доброто решение, затова е добре да отделите място за бюро, където можете да свършите необходимото. За да спестите място, можете да използвате мултифункционални мебели.

4. Няма такова нещо като прекалено много възглавници

Във всяка детска стая комфортът е от първостепенно значение. Това може да постигнете лесно като добавите много възглавници на леглото, дивана или дори на пода в спалнята си. Те навяват асоциация за топлота и уют, без да е необходимо да променяте нещо.

5. Двуетажното легло винаги е добра идея

Ако имате ограничено пространство и искате да увеличите максимално мястото, помислете за двуетажни легла. Те дават на всеки обитател усещането, че има свое собствено лично пространство, без да претъпква стаята с тонове неща.

Сподели: